Χανιά | Γιατί ένα φροντιστήριο από τους Αρμένους, ταξιδεύει σε μεγάλη τουριστική έκθεση στις Βρυξέλλες

χανιά-γιατί-ένα-φροντιστήριο-από-τους-808081

Έναν αρκετά ξεχωριστό εκθέτη, θα συμπεριλαμβάνει φέτος η Κρητική αποστολή στις Βρυξέλλες για την 60η έκθεση τουρισμού BRUSSELS HOLIDAY FAIR,

SALON DES VACANCES που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το κέντρο ξένων γλωσσών και δια βίου μάθησης «Φιλομάθεια»  με πολυετή δράση στη διδασκαλία ελληνικών ως ξένης γλώσσας. Όπως εξηγεί στο zarpanews.gr η υπεύθυνη του κέντρου, Ευαγγελία Δημητσάντη, τα μαθήματα ελληνικών ενδιαφέρουν όλο και περισσότερους τουρίστες ειδικά στην περιοχή του Αποκόρωνα, οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια εμβάθυνση στην ελληνική γλώσσα, την κουλτούρα, την φύση και τον πολιτισμό. «Πρόκειται για ιδιαίτερα ποιοτικούς επισκέπτες, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο εδώ και 10 – 15 χρόνια την περιοχή. Στη διάρκεια των διακοπών τους λοιπόν, επιλέγουν για μία εβδομάδα να παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα, πριν τις βόλτες ή τις ημερήσιες εκδρομές τους!» μας λέει.

Όπως εξηγεί, «η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από ξένους επισκέπτες αποτελεί γερό συνδετικό κρίκο με τη χώρα και τον πολιτισμό μας, ενισχύοντας το βιωματικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών κι εμπλουτίζοντας αυτό που λέμε «γεύση από Ελλάδα». Αυτή η άποψη σε συνδυασμό με την πολυετή πείρα των ανθρώπων της ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑΣ στον χώρο της διδασκαλίας των ελληνικών ως ξένης γλώσσας και μάλιστα στα πλαίσια του τουρισμού, έκαναν τον ΕΟΤ να δώσει το πράσινο φως για την συμμετοχή αυτής της εκπαιδευτικής επιχείρησης σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Σύμπτωση αλλά και ευκαιρία ταυτόχρονα, στη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Με την αφορμή αυτή, η ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ θα ενημερώσει τους χιλιάδες επισκέπτες εκείνη την ημέρα για την θέσπιση και την σημασία της γιορτής αυτής, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια προσφορά του ελληνικού πολιτισμού.».

Η έκθεση

Η ετήσια αυτή έκθεση, η οποία διοργανώνεται από την FISA, θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της, υποδεχόμενη 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Συμμετέχουν χώρες από όλον τον κόσμο με ιδιωτικούς ή και δημόσιους φορείς αναδεικνύοντας τους πόλους έλξης του τόπου τους και στοχεύοντας στην αύξηση του ποιοτικού και συνειδητοποιημένου τουρισμού. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο ΕΟΤ (αίθουσα 5, περίπτερο 05230) κι ανάμεσα στους συνεκθέτες του, η ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ –Greek Language Centre, συνδέει τον γενικό τουρισμό αλλά και την στοχευμένη επίσκεψη στη χώρα μας με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook