Χανιά | Εξαπάτησαν τον Γιάννη Κουρτάκη – Πώς έπεσε θύμα επιτήδειων

χανιά-εξαπάτησαν-τον-γιάννη-κουρτάκη-1700554

Θύμα απάτης έπεσε ο πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουρτάκης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτήδειοι τον κάλεσαν στο κινητό του και τον ενημέρωσαν πως εγκρίθηκε αίτηση που -τάχα- είχε κάνει για επιστροφή χρημάτων στον ΔΕΔΔΗΕ και πως θα χρειαστούν τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για να πιστωθούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτράκη, παρά το γεγονός πως αντιστάθηκε στην αρχή, τα «ψηφιακά τσακάλια» -όπως χαρακτηρίζει τους δράστες- κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λέγοντάς του πως το αίτημα έγινε από τον λογιστή του και πως κάλεσαν τον ίδιο για άλλες λεπτομέρειες…

Έτσι, κάποια χρήματα έκαναν «φτερά» αλλά έγκαιρα συνειδητοποίησε περί τίνος πρόκειται και ακολούθησε τις προβλεπόμενες ενέργειες. Μπλόκαρε τραπεζικούς λογαριασμούς και απευθύνθηκε στις Αρχές.

Ο κ. Κουτράκης σύστησε σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Προς τους φίλους συνομιλητές του Fb θέλω να σας ενημερώσω ότι έπεσα θύμα ηλεκτρικής απάτης. Με κάλεσαν στο τηλ. και μου είπαν ότι έχω κάνει αίτηση επιστροφής χρημάτων από την ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΔΔΗΕ-PAS. Εγώ αρνήθηκα ότι έχω κάνει τέτοιο αίτημα. και μου λέει μάλλον ο λογιστής σου το έχει κάνει. Μου είπε ότι έχει το λογαριασμό μου και θα κατατεθούν τα χρήματα απλώς θέλουν το ο.κ. πες-πες μου δημιούργησε μια αξιοπιστία και μου ζήτησε την συγκατάθεση μου, για να μη σας κουράζω πολύ με τις λεπτομέρειες, τα φίλτρα που έχει η τράπεζα μπλόκαρε τον λογαριασμό οι απώλειες περιορίζονται σε μια πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος της ENERZY ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Πιστεύω να σας έβαλα σε μια ανησυχία και σας προτείνω να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά ψηφιακά τσακάλια.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook