Χανιά | Ένας γιατρός δεν φτάνει – Αγανάκτηση και ταλαιπωρία ασθενών στο περιφερειακό ιατρείο Σούδας | Video + Photos

χανιά-ένας-γιατρός-δεν-φτάνει-αγανά-1495010

Με κουβέρτες τον χειμώνα, με βεντάλιες το καλοκαίρι, ξεροσταλιάζουν για τον οικογενειακό γιατρό, έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο Σούδας οι κάτοικοι, περιμένοντας την σειρά τους για εξέταση, συνταγογράφηση, διάβασμα εξετάσεων από τον τον μοναδικό γιατρό Αντώνη Μαρινάκη που αντιστοιχεί σε περίπου 3.000 πολίτες!Ο Μαρινάκης από τη μεριά του είναι ο γιατρός… για όλες τις δουλειές. Μόνος του εξετάζει, συνταγογραφεί, κάνει διαγνώσεις, παραπέμπει, κρατάει φακέλους με ιστορικό των ασθενών ενώ εκτελεί ενίοτε και χρέη γραμματεά κλείνοντας τα ραντεβού.

Μέσα στα χρόνια, έχει δοκιμάσει διάφορες μεθόδους σε βάρος του προσωπικού χρόνου για να υποστηρίξει το ιατρείο. Ραντεβού στο προσωπικό του κινητό, διαγνώσεις μέσω viber και e-mail, ακόμα και συνταγογραφήσεις μέσω άυλης στις 3 τα ξημερώματα!Ωστόσο, η μόνη ρεαλιστική και επιβεβλημένη λύση είναι απλώς η στελέχωση του ιατρείου με έναν ακόμη γιατρό.

Το πρωί της Πέμπτης, μετά από καταγγελίες κατοίκων αλλά και του τοπικού συμβούλου, το zarpanews.gr βρέθηκε στο ιατρείο και συνομίλησε με πολίτες αλλά και με τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη.

Η εικόνα που περιγράφουν δεν σηκώνει αμφισβήτηση και το αίτημα τους ας το πάρει σοβαρά η 7η ΥΠΕ εάν θέλει να υποστηρίξει εμπράκτως και όχι με λόγια την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Εξάλλου, ιατρεία που εξυπηρετούν πολύ μικρότερο αριθμό ατόμων είναι καλύτερα στελεχωμένα.

2 thoughts on “Χανιά | Ένας γιατρός δεν φτάνει – Αγανάκτηση και ταλαιπωρία ασθενών στο περιφερειακό ιατρείο Σούδας | Video + Photos

  1. Ο κύριος Μαρινάκης είναι ένας εξαίρετος γιατρός και ένας θαυμάσιος άνθρωπος που σέβεται απόλυτα τον όρκο που έχει δώσει και φροντίζει τους ασθενείς του με τον καλύτερο τρόπο .Δυστυχώς με συνθήκες απάνθρωπες και τριτοκοσμικές. Προσωπικά θαυμάζω το έργο του και απορώ με τις αντοχές του. Εύχομαι γρήγορα να του παρέχουν τη στήριξη που χρειάζεται για να μπορεί να επιτελεί αξιοπρεπώς το θεάρεστο έργο του.

    1. Πραγματικά Κριμα.Δεν γνωριζω τον γιατρο αλλα ο καθε γιατρος θα πρεπει να εχει την υποστηριξη που πρεπει και καθε Ιατρειο θα πρεπει να στελεχωνεται σωστα.
      Επιτελους να σοβαρευτουμε λιγο ολοι μας και σαν κοινωνια και σαν κρατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook