Χανιά | Έναρξη μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

χανιά-έναρξη-μαθημάτων-κινεζικής-γλώ-1536139

Συνεχίζεται και φέτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης το πρόγραμμα συνεργασίας του Ιδρύματος με το Center for Language Education and Cooperation της Κίνας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα διδασκαλίας της Κινεζικής Γλώσσας από ειδικευμένο Κινέζο διδάσκοντα σε μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας.

Μετά τη διευθέτηση όλων των διαδικαστικών θεμάτων και των δυσκολιών εν μέσω πανδημίας, ήδη από τον Απρίλιο του 2022 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στην Πολυτεχνειούπολη τη νέα διδάσκουσα της Κινεζικής Γλώσσας κα Wenjia Zhang, η οποία διαδέχθηκε την πρώτη μας διδάσκουσα κα Wenjun Zhang, και έχει αναλάβει πλέον τη διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας (ΚΙΝΕΖΙΚΑ I, II, III και IV) στο Γλωσσικό Κέντρο του Ιδρύματος.

Το συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα της κας Wenjia Zhang παρατίθεται παρακάτω.

Στο ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως και κάθε χρόνο από το 2019, κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο θα δοθεί και πάλι η δυνατότητα συμμετοχής στα μαθήματα αυτά σε προπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος, ξεκινώντας με το πρώτο μάθημα ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί η παρακάτω ανοικτή εκδήλωση:

Ανοικτό δοκιμαστικό μάθημα Κινεζικής Γλώσσας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, 17:00 και Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, 17:00 Κεντρική Αίθουσα Γλωσσικού Κέντρου Πολυτεχνείου Κρήτης

Όποιος προπτυχιακός φοιτητής ενδιαφέρεται, μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση ενός εισαγωγικού μαθήματος στην Κινεζική Γλώσσα. Το μάθημα αυτό θα διεξαχθεί (το ίδιο) δύο φορές (Τρίτη και Τετάρτη), στις προγραμματισμένες ώρες του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι στο ωρολόγιο πρόγραμμα του εξαμήνου, ώστε να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα, μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, 23:59, οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο μάθημα ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο (οδηγίες θα αναρτηθούν στο forum του Ιδρύματος), ώστε στη συνέχεια να γίνει η επιλογή των καταλληλότερων από την Επιτροπή που έχει ορίσει η Σύγκλητος και να συνεχίσουν τα μαθήματα με ένα μικρό μέγεθος τάξης (30 φοιτητές) που διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της μάθησης.

Παράλληλα, όλοι οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙ κατά τα προηγούμενα έτη θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν με τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο.

Καλωσορίζουμε και επίσημα πλέον τη νέα διδάσκουσα κα Wenjia Zhang στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ευχόμαστε η Πολυτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να αγκαλιάζει την παρουσία της στην Πολυτεχνειούπολη, όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα, και οι φοιτητές μας να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στα μαθήματα που διδάσκει.

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα της κας Wenjia Zhang

Η κα Wenjia Zhang γεννήθηκε στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας. Σπούδασε στο College of Foreign Languages του Πανεπιστημίου Hainan Normal University, απ’ όπου έλαβε (α) Πτυχίο στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας (τίτλος πτυχιακής εργασίας: "A Study On EFL Pre-service Teachers’ Corrective Feedback in Teaching of Junior Middle School") το 2016 και (β) Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαίδευση (τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: "A Study on English Reading Teaching Strategies of Senior High School Based on Deep Learning Theory") το 2018. Στη συνέχεια εργάστηκε μέχρι το 2021 ως διδάσκουσα και ως αναπληρώτρια διυθύντρια στο Hainan Health Management College του Πανεπιστημίου Hainan Normal University. Έχει λάβει δύο βραβεία (2019, 2020) εξαίρετης υπαλλήλου, ένα βραβείο (2020) εξαίρετης διδασκαλίας στο Hainan Health Management College και έχει συγγράψει δύο μελέτες σε θέματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τις πρακτικές διδασκαλίας γλωσσών και τις μεθόδους διδασκαλίας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα πληροφορικής. Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 διδάσκει την Κινεζική Γλώσσα στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook