Χανιά | «Ενάντια στις ιερές μπίζνες»: Νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή ενάντια στην πύλη της Μονής Γουβερνέτου

Νέο κάλεσμα για διαμαρτυρία στη Μονή Γουβερνέτου πραγματοποιεί η συνέλευση που προχώρησε σε περίπατο στο σημείο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με τις ενέργειές τους, κάτοικοι της περιοχής και απανταχού Χανιώτες, θα προσπαθήσουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 25/3 να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα στη Μονή Γουβερνέτου, ενάντια στην πύλη που χτίστηκε στο δρόμο που την ενώνει με την Αγία Τριάδα και περιορίζει την πρόσβαση στο σπάνιας ομορφιάς φαράγγι.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρατε πυλας…. Πόσο πετυχημένο!
    Ποσο ξεφτιλα βρε τραγοπαπαδια! Αντί να πρεσβευετε εσείς αυτές τις ιδεες, εσείς τις καταπατατε!
    Πάνω από όλα το επιχειρείν!!!

  2. Όπως είναι πλέον γνωστό, μέσω της εφαρμογής του πρότυπου “Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι” τα Χανιά είναι η πρώτη και μοναδική πόλη της Ελλάδος όπου το γκράφιτι έχει σταματήσει εδώ και τέσσερα έτη και είναι πλέον υπό αυστηρή επιτήρηση. Το “Μοντέλο” αυτό περιλαμβάνει τις απαραίτητες εξειδικευμένες μεθόδους απόκτησης και επεξεργασίας πληροφοριών, βάσει των οποίων έχει σχηματιστεί πλήρης λίστα με τα κωδικά ονόματα των ομάδων του γκράφιτι στα Χανιά μαζί με τα κωδικά ονόματα των μελών τους σχεδιαστών γκράφιτι, τα ονοματεπώνυμα αυτών και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. των tinos1 της DRS και του YOCK της PUS, που είναι κάποιοι εκ των «περιπατητών» που έγραψαν επάνω στα τοιχία προς τη Μονή Γουβερνέτου. Οπότε, στα Χανιά πλέον δεν είναι απαραίτητη η σύλληψη των γκραφιτάδων επί το έργον. Επισημαίνεται όμως πως το “Μοντέλο” αυτό δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αναγραφής πολιτικών και κοινωνικών συνθημάτων, τα οποία είναι “ανυπόγραφα”, δηλαδή δεν ενσωματώνουν προσδιοριστικά προσωπικά στοιχεία των ατόμων που τα αναγράφουν.

    Η λύση που προτείνεται δημόσια είναι, ο Δήμος Χανίων να εξαγγείλει την απαγόρευση της παραχώρησης δημοτικών χώρων προς διενέργεια πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων τόσο από τα άτομα και τις οργανώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένους ακραίους πολιτικούς χώρους όσο αντίστοιχα και από τους συναφείς πολιτικούς χώρους στις εκδηλώσεις των οποίων στα Χανιά οι ανωτέρω συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές, εφόσον δεν αποκατασταθούν όλες οι πρόσφατες φθορές με πολιτικά και κοινωνικά συνθήματα και αφισοκόλληση από αυτούς τους ίδιους που τις προκάλεσαν ή συνεχίσουν την αντικοινωνική αυτή δράση τους. Αυτοί που επιλέγουν τους βανδαλισμούς ως μέσο πολιτικοκοινωνικής έκφρασης και αυτοί που τους υποστηρίζουν να στερούνται το δικαίωμα της έκφρασής τους μέσω των Δημοτικών παροχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ