Χανιά | Εμπρησμοί οι πυρκαγιές σε Κεραμιά και Μουζουρά – Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες

χανιά-εμπρησμοί-οι-πυρκαγιές-σε-κεραμ-932467

Εξιχνιάστηκαν την Παρασκευή δύο υποθέσεις εμπρησμών στα Χανιά, με τους υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Κρήτης να συλλαμβάνουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο ημεδαπούς, ως υπεύθυνους για την πρόκληση πυρκαγιών και να παραπέμπονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα συνελήφθη σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε θαμνώδη χαμηλή βλάστηση, με διάσπαρτα δασικά στοιχεία στη Δ.Ε. Κεραμίων στα Χανιά Κρήτης τις απογευματινές ώρες της 3ης Οκτωβρίου. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Κρήτης, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Μουζουράς, του δήμου Χανίων Κρήτης, τις πρωινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις – ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Εμπρησμοί οι πυρκαγιές σε Κεραμιά και Μουζουρά – Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook