Χανιά | Είσοδο επί πληρωμή σε Μπάλο και Ελαφονήσι ζητά η Ένωση Ξενοδόχων

Την επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στις παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι, ζητά για ακόμη μία φορά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Προτείνει μάλιστα, τα χρήματα των εισιτηρίων να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά:

Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό Χανίων, εφιστά ξανά την προσοχή όλων μας για τις μοναδικού κάλλους παραλίες, τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, οι οποίες είναι κάθε χρόνο πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη και σταθερά μέσα στις 50 καλύτερες του κόσμου.

Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος .

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών και φυσικά τα έσοδα να είναι ανταποδοτικά. Συγκεκριμένα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους ως επίσης και στην καλύτερη παραμονή των επισκεπτών σε αυτές τις παραλίες.

Η συγκεκριμένη πρόταση, γίνεται γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων μας για την ανάδειξη των περιοχών αυτών, ώστε να τις προστατεύσουμε και να συνεχίσουν να είναι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς του τουρισμού της χώρας μας.

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι παραλίες ειναι δωρέαν λαμόγια και ανήκουν στον κοσμο.Εισιτηρια στα μαγαζάκια σας.Υποχρεωση ολων μας και της πολιτείας να ειναι καθαρα και ασφαλή ντροπή σας.

  2. Μαλιστα.Οι στρατηγικοι καταπατητες των εργασιακων σχεσεων παλι ιδεες εχουν.
    Η καθαριοτητα φυλαξη των παραλιων ειναι υποχρεωση ολων μας και τις πολιτειας.Μαλλον θελετε ακομα 2 καλοκαιρια με κορονοιο για να βαλετε μυαλο.

  3. Μα πληρωνουν εισητηριο για τον Μπαλο. Ειναι ατομο πανω στο χωματοδρομο και εισπρατει απο οποιον κατευθυνεται προς μπαλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ