Χανιά | Είναι επίσημο: Επαρχιακός ο δρόμος στο Γουβερνέτο – Απάντηση και για τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα

Μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης, δόθηκαν απαντήσεις από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, οι οποίες ξεκαθαρίζουν πλήρως το τοπίο αναφορικά με τα ζητήματα της χρήσης της οδού προς την Ιερά Μονή Γουβερνέτου, στο Ακρωτήρι και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα.

Αναφορικά με το ζήτημα του δρόμου, ο οποίος οδηγεί στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου, στο έγγραφο που υπογράφει ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνεται ότι αυτός έχει καθοριστεί ως επαρχιακός και ότι η αρμοδιότητα της συντήρησής του ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ως καθολικής διαδόχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.

Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, στην έγγραφη απάντηση που υπογράφει ο κ. Λιβανός, διευκρινίζεται ότι αυτό έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Παζινού-Ακρωτηρίου, όπως δικαίως υποστηρίζουν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε παρακάτω την απάντηση για την δρόμο και στη συνέχεια την απάντηση για το κτιριακό στον Παζινό: zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ