Χανιά | Έγραψαν συνθήματα για τον Κουφοντίνα στη ΝΟΔΕ και σε σπίτι πρώην υπουργού | Photos

χανιά-έγραψαν-συνθήματα-για-τον-κουφο-1184140

Συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με μαύρη μπογιά έγραψαν άγνωστοι τη νύχτα στα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ, στο εμπορικό κέντρο «Ερμής». Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, μπροστά στην πόρτα πέταξαν τρικάκια, ενώ στον τοίχο γράφτηκε η λέξη «δολοφόνοι».

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.
Επίσης τη νύχτα, συνθήματα και μπογιές έριξαν άγνωστοι στο σπίτι του πρώην δημάρχου Χανίων και πρώην υπουργού με τη ΝΔ, Κυριάκου Βιρβιδάκη.
Επίσης, μπογιές και συνθήματα έπεσαν και στο γραφείο του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Κάποιοι θρασύδειλοι επισκέφθηκαν ξανά μέσα στη νύχτα το γραφείο μου, και κατόρθωσαν το γνωστό ανδραγάθημα: Πέταξαν μπογιές και προκηρύξεις. Οι προκηρύξεις αυτή τη φορά ήταν για να υποστηρίξουν αίτημα του κατά συρροήν δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς έχω να πω αυτό: Δε μας φοβίζετε, δε μας εμποδίζετε. Ούτε εμένα, ούτε τους συνεργάτες μου. Το ίδιο λένε και όλοι οι συνάδελφοί μου που υφίστανται τελευταία όλο και συχνότερα αντίστοιχες επιθέσεις. Το ίδιο και όλα τα στελέχη της παράταξής μας, στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα.

Σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, κουκουλοφόρους και μη, λέω ακόμη ότι βλέπουμε για ποιους σκοπούς αγωνίζεστε και καταλαβαίνουμε ποιοι είστε. Κρυπτόμενοι αποκαλύπτεσθε!

Συνειδητοποιώντας καθημερινά τις διαστάσεις και τις συνέπειες του εμφυλιοπολεμικού μίσους που καλλιεργεί η νεοκομμουνιστική Αριστερά στην πατρίδα μας, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη δουλειά μας για μια Ελλάδα δημοκρατική, σύγχρονη και ευημερούσα.

Επέλεξα συνειδητά το πολιτικό μου γραφείο να είναι στο κέντρο της πόλης, στο πατρικό μου σπίτι, προσβάσιμο από παντού και σε όλους. Εκεί θα συνεχίσω τη δουλειά μου, με τις ίδιες πάντα αρχές και αξίες, δίπλα στους ανθρώπους που με εξέλεξαν βουλευτή.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις επιθέσεις στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους. Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.

Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται».

zarpanews.gr

12 thoughts on “Χανιά | Έγραψαν συνθήματα για τον Κουφοντίνα στη ΝΟΔΕ και σε σπίτι πρώην υπουργού | Photos

  1. Και όχι μόνο. Με αφορμή τον βανδαλισμό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου με αναγραφή πολιτικού συνθήματος αναλόγου περιεχομένου σε ένα μνημείο και σύμβολο των Χανίων, το πρόσφατα συντηρημένο και αποκατεστημένο “Ρολόι” του Δημοτικού Κήπου, με σκοπό να εκκινήσει συζήτηση περί των ευθυνών, δημοσιοποιώ το περιεχόμενο σχετικού Αιτήματός μου προς το Δήμαρχο Χανίων (α.π. 2058/19-01-2021) το οποίο αγνοήθηκε και έμεινε αναπάντητο:

    “Αμέσως μετά την εκκένωση της Κατάληψης στο Λόφο Καστέλι τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρατηρείται στα Χανιά μια έξαρση των βανδαλισμών με πολιτικά συνθήματα και αφισοκόλληση κυρίως επί Δημοτικών κτηρίων και περιουσιακών στοιχείων από άτομα που εκφράζουν συγκεκριμένους ακραίους πολιτικούς χώρους. Η δράση αυτή εμφανώς στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής των Χανίων αλλά ταυτόχρονα προκαλεί “παράπλευρες απώλειες” εις βάρος των δημοτών των Χανίων.

    Όπως είναι πλέον γνωστό, μέσω της εφαρμογής του πρότυπου “Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι” τα Χανιά είναι η πρώτη και μοναδική πόλη της Ελλάδος όπου το γκράφιτι έχει σταματήσει εδώ και τέσσερα έτη και είναι πλέον υπό αυστηρή επιτήρηση. Το “Μοντέλο” αυτό περιλαμβάνει τις απαραίτητες εξειδικευμένες μεθόδους απόκτησης και επεξεργασίας πληροφοριών, βάσει των οποίων έχει σχηματιστεί πλήρης λίστα με τα κωδικά ονόματα των ομάδων του γκράφιτι στα Χανιά μαζί με τα κωδικά ονόματα των μελών τους σχεδιαστών γκράφιτι, τα ονοματεπώνυμα αυτών και άλλα στοιχεία, λίστα η οποία επικαιροποιείται διαρκώς. Οπότε, στα Χανιά πλέον δεν είναι απαραίτητη η σύλληψη των γκραφιτάδων επί το έργον. Επισημαίνεται όμως πως το “Μοντέλο” αυτό δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αναγραφής πολιτικών συνθημάτων στα κτήρια, τα οποία είναι “ανυπόγραφα”, δηλαδή δεν ενσωματώνουν προσδιοριστικά προσωπικά στοιχεία των ατόμων που τα αναγράφουν.

    Θα σκέφτονταν κανείς πως η μόνη λύση που πρέπει να εφαρμόσει ο Δήμος Χανίων είναι η εγκατάσταση εξωτερικών καμερών ασφαλείας και σε αυτό το Δημοτικό κτήριο με αιτιολόγηση την αποφυγή της αναγραφής πολιτικών συνθημάτων επί του κτηρίου. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η λύση που προτείνεται δημόσια προς τη Δημοτική Αρχή των Χανίων είναι απλούστατη, ανέξοδη και άμεσα εφαρμόσιμη, προς προστασία όλων των Δημοτικών κτηρίων και της λοιπής περιουσίας του Δήμου Χανίων από το πρόβλημα της αναγραφής πολιτικών συνθημάτων και της ρύπανσης με αφίσες πολιτικού περιεχομένου.

    Η πρόταση είναι, ο Δήμος Χανίων να εξαγγείλει την απαγόρευση της παραχώρησης Δημοτικών χώρων προς διενέργεια πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων τόσο από τα άτομα και τις οργανώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένους ακραίους πολιτικούς χώρους όσο αντίστοιχα και από τους συναφείς πολιτικούς χώρους στις εκδηλώσεις των οποίων στα Χανιά οι ανωτέρω συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές, εφόσον δεν αποκατασταθούν όλες οι πρόσφατες φθορές με πολιτικά συνθήματα και αφισοκόλληση εις βάρος της πόλης μας από αυτούς τους ίδιους που τις προκάλεσαν ή συνεχίσουν την αντικοινωνική αυτή δράση τους. Αυτοί που επιλέγουν τους βανδαλισμούς ως μέσο πολιτικής έκφρασης και αυτοί που τους υποστηρίζουν να στερούνται το δικαίωμα της έκφρασής τους μέσω των Δημοτικών παροχών.”

    1. Καλά τα λες αλλά ο δήμαρχος συνδιαλέγεται με τους ροζανέρηδες και τους προσκαλεί να πιούνε καφεδάκι και να ακούσει τα αιτήματά τους… οπότε;;;
      Επίσης κατά την πάγια άποψη των «αγωνιστών» αυτά που εσύ (και εγώ) αποκαλείς «βανδαλισμό» είναι «μορφές αγώνα» και όχι μόνο δεν είναι αντικοινωνικές αλλά πρωτίστως κοινωνικές! οπότε;;;

      1. Ο Δημαρχος συνδιαλεγεται με τους ροζανερηδες
        Θαρρω ζεις σε αλλη πολη. Γιατι και ο Δημαρχος τους ειχε ανοιξει πολεμο μετα την καταληψη στο Δημαρχειο και εξ αρχης ηταν κατα της καταληψης αλλα και αυτοι εχουν βγαλει 10αδες κειμενα που τον καταγγελουν και του επιτιθονται για το θεμα του Λοφου.
        Παντως δεν ειναι μονο οι πολιτικες ανησυχιες που βρωμιζουν τους τοιχους αλλα και οι οπαδικες!

        1. Δεν χρειάζεται καν να ζεις στα Χανιά για να βρεις το άρθρο:

          «Πήρε θέση ο Παναγιώτης Σημανδηράκης για την κατασκευή ξενοδοχείου στο «Μπαλκόνι των Χανίων» – Η συνάντηση με τη Rosa Nera και συλλογικότητες»
          7 Σεπτεμβρίου 2020
          «…Τα παραπάνω έγιναν γνωστά το πρωί, στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, εκπρόσωποι της κατάληψης της Rosa Nera και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων….»

          Βέβαια όντως ισχύει το οτι μετά την κατάληψη στο Δημαρχείο ο δήμαρχος άλλαξε στάση αφού κατάλαβε οτι τον έχουν «συλλογικά» γραμμένο και έκοψε τις συναντήσεις με συλλογικότητες.
          Οπότε άλλαξε το περιτύλιγμα και είναι πλέον και κατά της ξενοδοχοποίησης και κατά της κατάληψης αλλά στην πραγματικότητα υλοποιεί τα θέλω των καταληψιών (που είναι αλήθεια οτι ταυτίζονται με μεγάλη μερίδα φωνασκώντων και είναι πολλά τα ψηφαλάκια Άρη για να τα αγνοήσει κανείς).

    2. 1ον εισαι γνωστος στην πολη για την ρουφιανια σου.
      2ον σαν καλος ρουφιανος εσυ εχεις καταγεγραμμενους τους πισους γκραφιταδες της πολης
      3ον μια χαρα συνεχιζονται δυστυχως τα γκραφιτι στα Χανια, εκτος αν ζεις σε αλλη πολη. Τα Χανια θυρα 7 και αλλα συνθηματα γραφονται σχεδον εβδομαδιαια. Προφανως η καραντινα τους χαλαει λιγο τα σχεδια
      4ον. Μπορουμε γενικα να κανουμε την πολη φυλακη μα σιγουρα σε ψηνει εσενα φασιστοταλιμπαν. Να καταγραφονται οι κινησεις ολων μας και να ελεγχονται απο αγνωστους. Προσωπικα δικαιωματα σου λεει κατι; Νομοι που απαγορευουν μεχρι και την καμερα που τραβαει ενα δημοσιο χωρο; Θα θελες να καταργηθουν ολα οπως και να ζεις σε αλλα καθεστωτα/
      5ον. Στη Δημοκρατια που μαλλον σου καθεται στο μυαλο ΡΟΥΦΙΑΝΕ, καθε ομαδα εχει δικαιωμα να εκφραστει στα πλαισια φυσικα που οριζει ο νομος. Ποινες και δικαστηρια υπαρχουν για καθε παραβατη. Και δοξα το θεο απο αστυνομευση παμε καλα.

      1. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που κάνουν ακόμη γκράφιτι στα Χανιά; Μήπως εννοείς τον CENS, τον ZANE και τον ULICH, τους 3 μαθητές του Λυκείου Ακρωτηρίου, οι οποίοι θα κάνουν γκράφιτι για μερικές εβδομάδες ακόμη; Ούτε να βαφτίσουν την παρέα τους ως ομάδα δεν θα προλάβουν! Ή μήπως εννοείς κανέναν Νεαχωρίτη; Πως ξέρεις για τη θύρα 7, είσαι ο DU. ή ο SA…;

        1. Εισαι τοσο αρρωστος που καθεσαι και φακελωνεις παιδια χειροτερα και απο την ασφαλεια.
          Και σερνεις παιδια στα δικαστηρια! Δεν εχεις αλλη δουλεια παρα αυτη την αρρωστη εμμονη σου κακομοιρη. Τι ρουφιανια ποτε κανεις δεν την αγαπησε.
          ΑΡΡΩΣΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ!

  2. Όλοι οι αριστεροι ΚΚΕ σύριζα μερα25 κλπ είσαστε μπαχαλακιδες θέλετε καταστροφες σε δημόσιους χώρους…. Φτάνει ποια ο κουφοντιντα θα πάει στο Δομοκο 11 φόνους έκανε..,θέλω να γίνουν οι εκλογές άμεσα με ποσοστό 90% στην δεξιά… Η κυβέρνηση κανει μεταρρυθμίσεις καθ εσείς καταστοφες σε δημόσιους χώρους

    1. ρε μπαρμπα χθες ελεγες 80%, σημερα μετα απο αυτη τη δραση ανεβηκε στο 90% ; Εγω λεω να κοιταξεις να παρεις τον νομο εστω και με 40% και ασε τα ονειρα προσκυνημενε
      Ο νομος λεει οτι ο Κουφοντινας πρεπει να γυρισω στον Κορυδαλλο, το λενε 100αδες δικηγοροι, ο Συνηγορος του Πολιτη, η Ενωση Εισαγγελεων αλλα και πολλοι νομικοι εκ της δεξιας σου. Αλλα κατι »μυαλα» σαν εσενα θελουν μια ειδικη δημοκρατια.

  3. για μια Ελλάδα λεει δημοκρατική,σύγχρονη και ευημερούσα….Ντράπηκε καί η ντροπή….Σε ποιά χώρα ζείτε κ.Βολούδακη καί δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται….Τέλος πάντων οι Έλληνες δεν βάζουμε μυαλό,μας φτάσανε στον πάτο Πασοκ και δεξιά και πάλι τα ίδια,καλό κουράγιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook