Χανιά | Εγκαινιάστηκε ο «Κήπος της Ειρήνης» που ανθίζει στο ΜΑΙΧ στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης | Photos+Videos

χανιά-εγκαινιάστηκε-ο-κήπος-της-ειρή-1489723

Τον «Κήπο της Ειρήνης» εγκαινίασε στις εγκαταστάσεις του το ΜΑΪΧ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία της πρώην Υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, των υπουργών γεωργίας Μαρόκου και Τυνησίας, τοπικών φορέων και εκπροσώπους των Δ.Σ CIHEAM – MAIX.

«Είναι ένα κόσμημα για τα Χανιά. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για το ΜΑΙΧ. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτά είναι τα μηνύματα που χρειαζόμαστε» επεσήμανε βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Γιορτάζουμε την προσφορά των 60 ετών, μία προσφορά που άλλαξε τον χάρτη στη πρωτογενή παραγωγή όλων των μεσογειακών χωρών, βελτίωσε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων και φρόντισε για πιο φιλικές μεθόδους καλλιέργειας» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε πως «ο Δήμος Χανίων υποστηρίζει διαχρονικά τις δράσεις του ΜΑΙΧ που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δώσει μία σημαντική ώθηση στον πρωτογενή τομέα».

Με τη σειρά του ο κ. Χρήστος Αυγουλάς, ομότιμος καθηγητής γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών επεσήμανε πως «ήταν μία ιδέα ξεκίνησε πριν τον πόλεμο, πριν την επισιτιστική κρίση αλλά βρίσκει τέλεια εφαρμογή στις μέρες μας και συμβάλλει καταλυτικά στη συναδέλφωση των λαών, κάτι που λείπει και πρέπει να αποκατασταθεί»

«Το πάρκο είναι ανοιχτό πλέον για τα σχολεία και για κάθε φιλοξενούμενο που φυσικά όταν έρχεται εδώ πρέπει να το σέβεται. Έγινε με εθελοντική πρωτοβουλία των εργαζομένων του ΜΑΙΧ, στις ελεύθερες ώρες τους και τα Σαββατοκύριακα» δήλωσε ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ ,Γιώργος Μπαουράκης.

Ο «Κήπος της Ειρήνης» περικλείεται από το περιαστικό πάρκο του ΜΑΙΧ, σε χώρο που διαμορφώθηκε με την αρωγή του Δήμου Χανίων, και θα μπορεί να υποδεχθεί επισκέπτες όπως σχολεία, φοιτητές ή άλλους ενδιαφερόμενους και ξένους επισκέπτες.

Αποτελείται από συλλογή με 21 ποικιλίες ελιάς από ισάριθμες ελαιοπαραγωγικές χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λίβανο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.

One thought on “Χανιά | Εγκαινιάστηκε ο «Κήπος της Ειρήνης» που ανθίζει στο ΜΑΙΧ στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης | Photos+Videos

  1. Όσο καίγεται η Ελλάδα και το Ελαφονήσι είναι γεμάτο ομπρελοκαθίσματα και αυτοκίνητα είστε όλοι για φτύσιμο. Απόλυτοι ξεφτίλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook