Χανιά | Έφτασε στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» | Video+Photos

χανιά-έφτασε-στη-σούδα-το-θηριώδες-αερ-1194303

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, εισήλθε στον κόλπο της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS DWIGHT D. EISENHOWER», όπως αναμενόταν με βάση τον προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί.

Το αεροπλανοφόρο έπλευσε στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δύναμη συνοδείας του είχε ενταχθεί και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», ενώ πραγματοποιήθηκαν αεροναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και υποβρυχίων αλλά και της ΠΑ.

Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σούδα είναι ο μοναδικός ναύσταθμος της Μεσογείου που έχει δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου αφού διαθέτει τον προβλήτα Κ-14.

Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) (γνωστό ανεπίσημα ως «Ike») είναι ένα αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας. Το πλοίο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1977, είναι το δεύτερο από τα δέκα πλοία κλάσης Nimitz που βρίσκονται σε υπηρεσία και είναι το πρώτο πλοίο που πήρε το όνομά του από τον 34ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Dwight D. Eisenhower.

Από την έναρξη λειτουργίας του συμμετείχε σε αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Επιχείρησης Eagle Claw κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων του Ιράν το 1980, καθώς και του Πολέμου του Κόλπου στη δεκαετία του 1990, και πιο πρόσφατα για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 90 αεροσκαφών διάφορων τύπων, ενώ το πλήρωμά του φτάνει τα 5.600 άτομα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

10 thoughts on “Χανιά | Έφτασε στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» | Video+Photos

  1. Eπιτέλους…να καταλάβουμε γιατί τα Χανιά έπρεπε ντε και καλά να μπούνε στο κόκκινο λόγω τάχατες .. κορωνοϊού!! Ήταν τα 5000 Αμερικανάκια.που έπρεπε να «προφυλαχτούν» και καθήστε εσείς ταβερνιαραίοι και μαγαζάτορες με ΚΛΕΙΣΤΑ τα μαγαζιά σας περιμένοντας τους Βαλκάνιους μπατηροτουρίστες που σας υπόσχεται ο Κούλης από Ιούλη μεριά…!!!!

  2. Καλημερα…Ειδα σημερα το μεσημερι καμια δεκαρια αυτονινητα στο κεντρο της πολης να κρατανε κοκκινες σημαιες και να πανηγυριζουν διοτι…δεν ξερουν τι θα πει ‘κρητικη φιλοξενια–‘φιλοι της Ελλαδος–παραδοσιακοι συμμαχοι του Εθνους–ακομα,ακομα δεν τους ενδιαφερει η τοπικη οικονομια και ποσα χρηματα θα αφησουν στο τοπο…..το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το κομμα ,,,τι θα πει το κομμα…ειλικρινα τους λυπαμε

    1. Μάθε ορθογραφία για να καταλάβεις και θα γίνεις και σύ ένας από αυτούς !
      Αλήθεια μήπως θα ήταν καλύτερα να αναρωτηθείς γιατί εφόσον ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ο ήρωας σου ανθέλληνας θα κατέβει στα Χανιά για να επισκεφτεί το αεροπλανοφόρο ? Πιστεύεις ότι αν ήταν έτσι η κατάσταση στα Χανιά θα του επέτρεπαν να βγει στο αεροπλανοφόρο και να ρισκάρουν να βγουν νοκ ουτ 5.500 από τους κορυφαίους του πολεμικού ναυτικού και ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο ? Ούτε του Τραμπ δεν επέτρεψαν να βγει οταν είχαν πιάσει Αμερική επι κορωνοιού ! Η μήπως θα χει την Πολωνέζα βλαχαρα μαζί του να τους ….ξεματιάσει ?

    2. χαχαχα εισαι για λυπηση οντως.
      Ξεχνας την ιστορια των Χανιων και τις μαχες συσσωμης της κοινωνιας (ισως κατι ελαχιστα μυαλα σαν κι εσενα να μην ηταν) κατα της βασης της Σουδας το 90′. Ξεχνας τα χιλιαδες προβληματα που εχουν δημιουργησει τα μεθυσμενα αμερικανακια!
      Αλλα για πες τι συμμαχοι ειναι; Εχουμε καποιον πολεμο; Εχουν παρε ενα ολοκληρο Ακρωτηρι, κανουν κουμαντο απο το λιμανι μεχρι το αεροδρομιο και γενικα κανουν κουμαντο στην χωρα μας. Αυτο το λες συμμαχια ή υποταγη;
      Επισης αν εξαιρεσεις τα λιγα μπαρακια και τις βιζιτες σκατα χρηματα αφηνουν! Μεσα στο στρατοπεδο τρωνε και πινουν. Ειδικα αυτοι δε θα βγουν καν απο τη Βαση.
      Αντε φιλα καμια ποδια αμερικανοφιλε! Αμα ησουν πατριωτης δε θα ηθελες υποταγες σε μια αλλη χωρα και δη της Αμερικης!

  3. Τα ναυτακια θα αφηνανε μπόλικα dollars στα Χανιά και θα ξαναδουλευαν έστω και για λίγα μεροκάματα κάποιοι συμπολίτες.
    Αλλά είμαστε αυτοκαταστροφικοι τι να πεις…
    Όλοι κλεισμένοι μέσα εκτός τα αναρχοκομμουνια με τις πορείες τους,που έτσι κι αλλιώς χεστηκανε αν έκλεισαν όλα αφού αυτοί είτε συνεχίζουν να δουλεύουν όπως ο μπροσταρης γνωστός γεωπόνος είτε δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί έχουν

  4. σωστος ο μιχαλης, ξερετε ρε βουγια τι σημαινει 6000 ατομα επιπλεον στην αγορα των χανιων, ιδιαιτερα τωρα με τα τοσα προβληματα που εχουμε? μαλλον δεν ειστε καλοι στα μαθηματικα γιατι οταν ειχε μαθημα εσεις ησασταν αφισοκοληση με την κνε…

  5. Πρόβλημα με το αεροπλανοφόρο η την βάση δεν έχω, μακάρι η Κρήτη να εμπαινε στην ομπρέλα προστασίας της Αμερικής όπως το Ισραήλ, πρόβλημα έχω με τον γυμνοσάλιγκα τον Μητσοτακη που κατάστρεψε τη χώρα οικονομικά, καταπατεί το Σύνταγμα και μαιμουδιζει παριστάνοντας τον πανέξυπνο φυλάρχου σε μια φυλή μπουνταλάδων. Και το χειρότερο οι μπουνταλάδες δεν αντιδρούνε. Οι ιδεολογικοί κορσέδες και χαλινάρια δεν με απασχολουν γιατί το χρώμα της γάτας που θα φαει τα ποντίκια του σπιτιού μου δεν με ενδιαφέρει. Έχουμε μια πατρίδα να σώσουμε για τα παιδιά μας που θα ακολουθήσουν και όπως πάμε δεν θα ζούμε χώρα λόγω των κομματικών κολλημάτων και παρωπίδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook