Χανιά | Δύο «Κοσμήματα» της θάλασσας στον «Ορίζοντα» της Σούδας | Photos + Video

χανιά-δύο-κοσμήματα-της-θάλασσας-στ-600311

Στο λιμάνι της Σούδας έδεσαν την Παρασκευή δύο πολυτελή και εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια που σε λίγες ώρες αμφότερα θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Μύκονο.

Μετά το «ποδαρικό» της φετινής σεζόν κρουαζίέρας την 25η Μαρτίου στα Χανιά, το επιβλητικό «Ηorizon»,  έδεσε το πρωί της Παρασκευής με 1435 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας, για 7η φορά μέσα στο 2019.

Το καμάρι της εταιρείας Pullmantur με σημαία Μάλτας που εκτελεί κρουαζιέρες στην Ελλάδα, ήρθε από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 19.0 00 για το κοσμοπολίτικο «Νησί των ανέμων».

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1990, ενώ ανακαινίσθηκε το 2012, έχει μήκος 207,60μ. και πλάτος 29,00μ.

Γνώριμο όμως στο χανιώτικο κοινό είναι και το «Jewel of the Seas», το δεύτερο πλωτό παλάτι που κατέπλευσε την Παρασκευή στο λιμάνι της Σούδας, για 4η φορά φέτος.

Το μήκους 293 μέτρων πλοίο, σημαίας Μπαχάμες, κατέπλευσε σήμερα το πρωί με 2369 επιβάτες,  στο λιμάνι της Σούδας από την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας και θα αναχωρήσει απόψε στις 20.00 για τη Μύκονο.

Το πλοίο ανήκει στην ομάδα των κρουαζιερόπλοιων της Royal Caribbean International που διαθέτουν μηχανές τύπου gas turbines, οι οποίες χρησιμοποιούν καύσιμο αεροπορικού τύπου για χαμηλές εκπομπές καυσαερίων, ενώ εντυπωσιάζει η αρχιτεκτονική του, η διακόσμηση, οι γυάλινες επιφάνειες και οι παροχές που προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Jewel of The Seas έχει αλλά τρία «αδελφά» πλοία, το Brilliance of the Seas, το Radiance of The Seas και το Serenade of The Seas.
zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook