Χανιά | Διαγωνισμός για το καλύτερο εκλέρ – Ιδιαίτερες δημιουργίες | Photos

χανιά-διαγωνισμός-για-το-καλύτερο-εκλ-813502

Διαγωνισμός για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι του Καρόλου το μεσημέρι της Παρασκευής, υπό τη διοργάνωση του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.Στο πλαίσια των δράσεων Gout de France – Good France 2019 – ενός διεθνούς εγχειρήματος που αφορά την γαλλική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τις αξίες της ως συνέχεια της ένταξης της στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO- διοργανώνεται από την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ο διαγωνισμός Mazi Chef για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού εκλέρ, ενός γαλλικού δημιουργήματος που Έλληνες από το χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής καλούνται να δώσουν άρωμα από τον τόπο μας.

Έχουν επιλεγεί τέσσερις πόλεις για να γίνουν οι ημιτελικοί, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Χανιά.Η πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλλα Κουτσουπάκη, σχολίασε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που φιλοξενούμε στο Μοναστήρι του Καρόλου μια μεγάλη εκδήλωση, μία διοργάνωση από τη Γαλλική Πρεσβεία. Είναι ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ.

Έχουμε όμορφες δημιουργίες, ενώ έχουν έρθει μεγάλοι σεφ από την πρεσβεία.

Ήταν επιθυμία του Καρόλου, και ήταν πολύ χαρούμενος που θα γίνει το μουσείο στο κτήριο και θα φιλοξενεί ανάλογες εκδηλώσεις.»Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jean- Marie Hoffmann, τον φιναλίστ του περυσινού διαγωνισμού Σ. Ξενάκη και άλλων καταξιωμένων ειδικών του χώρου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook