Χανιά | Διαδήλωσαν για τα προβλήματα στην παιδεία – Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη | Video

χανιά-διαδήλωσαν-για-τα-προβλήματα-στ-1283271

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, γονέων και φοιτητών. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της παιδείας, προβάλλοντας ως βασικά προβλήματα την έλλειψη εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη, ενώ επισήμαναν και το παράλογο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εξαιτίας της οποίας πολλές σχολές έμειναν με ελάχιστους, ή και καθόλου εισακτέους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, τόνισε ότι υπάρχουν πάνω από 120 κενά στη γενική αγωγή και πάνω από 150 κενά στην ειδική αγωγή στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά. Η διεύθυνση προχωράει μεν σε προσλήψεις αναπληρωτών, ωστόσο οι τοποθετήσεις δεν πρόκειται να γίνουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Το ίδιο πρόβλημα επισήμαναν και οι γονείς, με τον κ. Σταύρο Ζώη από την Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης να δηλώνει ότι είναι απαράδεκτο δημόσιες δομές να υποδεικνύουν ότι κάποια παιδιά χρειάζονται παράλληλη στήριξη και το ΥΠΑΙΘ να ακυρώνει στην πράξη αυτή την ανάγκη, με την πολιτική των δύο καθηγητών ανά σχολείο στον τομέα αυτό. Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ένας γονέας, ο κ Βαγγέλης Μπραουδάκης, πατέρας μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Βρυσσών.

Η Μαρία Γιαννάκη, ειδική γραμματέας του ΣΕΠΕ, τόνισε ότι κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά είναι πάνω από 270, με τα 163 από αυτά να είναι στην παράλληλη στήριξη και αυτό με βάση μόνο τις γνωματεύσεις που είχαν γίνει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Πρασσόπουλος, δήλωσε ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής οδήγησε στο να υπάρχουν φέτος μόνο 20 εισακτέοι στη σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, τονίζοντας ακόμα ότι οι φοιτητές είναι σε επαγρύπνηση για την εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook