Χανιά | Δεν θέλουν το Κυνοκομείο οι κάτοικοι στο Καμπάνι – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Δήμο

χανιά-δεν-θέλουν-το-κυνοκομείο-οι-κάτο-1227802

«Ακατανόμαστη ενέργεια» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι και οι φορείς στο Καμπάνι, τη δημιουργία Κυνοκομείου στη περιοχή. Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή προς τον Δήμο Χανίων, η ενέργεια αυτή «στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί μια εύκολη λύση και ας είναι σε βάρος των κατοίκων, σε βάρος του Δήμου, σε βάρος του πολιτισμού». Οι ίδιοι προσκαλούν τον δήμο Χανίων να συνεδριάσει μαζί τους. 

Ειδικότερα:

Κύριε Δήμαρχε Χανίων,

Απ’ ότι φαίνεται και εφ’ όσον η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα σας το επιτρέψει, είστε έτοιμος να προβείτε σε μια ακατονόμαστη ενέργεια για το Ακρωτήρι. Πληροφορούμαστε, ότι δήθεν κάνατε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρείτε διαθέσιμους χώρους στα όρια του Δήμου Χανίων, προκειμένου να εγκαταστήσετε το ¨Κυνοκομείο¨ που ευαγγελίζεσθε, αλλά δυστυχώς δεν βρήκατε. Δήθεν κάνατε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρείτε χώρο προς ενοικίαση για τον παραπάνω σκοπό, αλλά ¨δυστυχώς¨ δεν βρήκατε.     

Η αλήθεια είναι ότι από την εισήγησή σας στο Δ.Σ. Χανίων δεν αποδεικνύεται, ούτε καν υποφαίνεται ουδεμία προσπάθεια εξεύρεσης χώρου. Γιατί απλά δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψάξετε. Το αναφέρουμε, γιατί πουθενά δεν είδαμε να αναφέρετε χώρους που αναζητήσατε και για ποιους λόγους τους απορρίψατε.

Η ραθυμία και το ψεύδος βολεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί μια εύκολη λύση και ας είναι σε βάρος των κατοίκων, σε βάρος του Δήμου, σε βάρος του πολιτισμού. Για να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σας, πουθενά δεν είδαμε το ενδιαφέρον σας για τα ζώα . Γι’ αυτά οι Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν κάνει πολλά και αξίζουν πολλών επαίνων. 

Όσο για τη Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που πιεστήκατε από την Εισαγγελία, μετά το κλείσιμο του Κυνοκομείου στα Νεροκούρου και προκειμένου να φύγουν οι ευθύνες από πάνω σας ,με σπασμωδικές κινήσεις υποδείξατε όποιον χώρο βρήκατε μπροστά σας.

 Κι αυτός ο χώρος ήταν προορισμένος από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, που είχαν σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των πολιτών , να φιλοξενήσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, με τη δημιουργία γηπέδων τένις, ποδοσφαίρου, 5×5, μπάσκετ, σε συνέχεια των ήδη υφιστάμενων (Κλειστό Γυμναστήριο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Σκοπευτήριο). Επίσης το σχέδιο για την ανοικοδόμηση  Νηπιαγωγείου, θα κάλυπτε πάγιες ανάγκες  των παιδιών του Ακρωτηρίου.

 Οι προτάσεις δημιουργίας στέγης και δραστηριοτήτων για την προώθηση της ιστορίας και  του πολιτισμού, που θα άρμοζαν  στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πολλές.

Όπως :Α) η δημιουργία Μουσειακού ή Εκθεσιακού χώρου  ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής , που συνδέεται άρρηκτα με την επανάσταση του Ακρωτηρίου( Ελευθέριος Βενιζέλος, Πλακούρες, Καμπάνι κλπ). 

Β)Η δημιουργία καταφυγίου ,σε συνεργασία με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις , τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, ιδιώτες όπως ο πολύτιμος Αντώνης Πλυμάκης , με σκοπό την ανάδειξη των φαραγγιών( Καλαθά κ. ά) ,της μοναδικής χλωρίδας και σπάνιας πανίδας της περιοχής( παρατηρητήριο πουλιών). 

Γ)Η δημιουργία Σχολικού Μουσείου , για την ανάδειξη των παλαιών σχολείων της περιοχής του Ακρωτηρίου( το σχολείο Καμπανίου ήταν από τα πρώτα που λειτούργησαν), αποτύπωση της ιστορίας των σχολικών κτιρίων, της σχολικής ζωής, της διδασκαλικής κοινότητας. 

Δ)Η δημιουργία Μουσείου προβολής της παλαιάς παραδοσιακής δραστηριότητας, που αφορά στην επεξεργασία και παραγωγή ασβέστη, στα καμίνια των ασβεστοχωριών του Ακρωτηρίου. Η ασχολία των κατοίκων με την εξόρυξη του ασβέστη, η χρήση και  η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η μνήμη του χθες, η διατήρηση του σήμερα, η συνέχεια και το αύριο της συγκεκριμένης επίπονης ενασχόλησης. 

Αντιθέτως, εσείς καταστρέφετε περιβαλλοντικά την περιοχή, όταν αυτή και ελάχιστοι χώροι ακόμα είναι ελεύθεροι στο Ακρωτήρι. Καταστρέφετε 117 στρέμματα στο Καμπάνι, με τον υψηλότερο δείκτη αντικειμενικής αξίας. Καταστρέφετε έναν χώρο αξίας ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ περίπου, ενώ θα έπρεπε να τον αξιοποιήσετε πολιτιστικά για τους κατοίκους του Ακρωτηρίου και του όλου Δήμου.

Αδιαφορείτε για μια Δημοτική περιουσία πολύτιμη, ενώ μπορείτε να ενοικιάσετε με πολύ λίγα χρήματα μια περιοχή εκτός του αστικού ιστού( τα περί προθεσμιών είναι τουλάχιστον αστειότητες).

Μην ξεχνάτε κ. Δήμαρχε, ότι στο Πυθάρι σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, είχατε δεσμευτεί ότι η πρόταση για το Καμπάνι έγινε βιαστικά, προκειμένου να προλάβετε τις προθεσμίες για το πρόγραμμα Φιλόδημος και μας είχατε βεβαιώσει ότι στην τελική πρόταση δεν θα είναι το Ακρωτήρι. Αυτά ακριβώς είχε διαβεβαιώσει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε αντιπροσωπεία κατοίκων που τον επισκέφτηκε, αλλά και δημόσια σε συνέντευξή του σε τοπικά κανάλια. 

Όμως εσείς κι ενώ βλέπετε ότι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε είναι λάθος , επιμένετε. Φαίνεται ότι τα πείσματα και οι αδυναμίες των συνεργατών σας είναι ακατανίκητες. Η συναίνεση κατοίκων, φορέων και αρχών οδηγεί στην καλύτερη και διαρκέστερη λύση ενός προβλήματος.

Αυτό όμως απαιτεί μόχθο, υπομονή, κατανόηση από όλους και προπαντός όχι μονόπλευρες –άκαμπτες αποφάσεις, που στηρίζονται σε ψευδείς πληροφορίες και ψευδή επιχειρήματα. Από τη μεριά σας αντί για διαβούλευση επιδεικτικά αγνοήσατε τις δυο αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Κουνουπιδιανών, που ομόφωνα απορρίπτουν την πρόταση σας.

Ούτε για τους τύπους δεν καλέσατε τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου για διαβούλευση. Απλά αγνοήσατε το Τοπικό Συμβούλιο, γιατί έτσι σας βόλευε.

Μετά από αυτά, είναι φανερό, ότι δεν έχετε κανένα ηθικό, ούτε νομικό έρεισμα για να επιμένετε. Απλά προσπαθείτε να καλύψετε τις αδυναμίες σας με τον αυταρχισμό και το έτσι θέλω.

Αυτές οι τακτικές όμως, γνωρίζετε πολύ καλά , ότι δεν ωφελούν κανένα. Όσο για εμάς, θέλουμε να πιστέψετε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βρείτε εύκολο δρόμο για την υλοποίηση αυτού του καταστροφικού σχεδίου για το Ακρωτήρι. Θα χρησιμοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να ακυρωθεί η αυθαιρεσία.   

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook