Χανιά | Δεν πήγαν στις παραλίες οι ναυαγοσώστες – Τι προκαλεί την εμπλοκή

χανιά-δεν-πήγαν-στις-παραλίες-οι-ναυαγ-885146

Χωρίς ναυαγοσώστες, παρά το ότι είναι 1η Ιουνίου και η περίοδος ναυαγοσωστικής κάλυψης έχει επίσημα ξεκινήσει, είναι οι παραλίες του Δήμου Χανίων.

Οι πύργοι δεν είναι επανδρωμενοι και δεν προσέχει κανείς τους λουόμενους.

Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου ναυαγοσωστικής κάλυψης στον δήμο Χανίων, Παύλο Λιτινάκη, η σύμβαση με τον Δήμο Χανίων δεν έχει υπογραφεί και έτσι ο ίδιος δεν μπορεί να… επανδρώσει τις παραλίες, παρά το ότι έχει χαρακτηριστεί ως ανάδοχος του έργου.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Χανίων, Τάσο Αλόγλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες:

«Οι απαιτήσεις που έχει θέσει η πολιτεία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη έχουν εκτοξεύσει το κόστος. Αν το 2014 ήταν περίπου 250.000 ευρώ για τη σεζόν, πέρσι φτάσαμε τις 604.000 και φέτος τις 716.000 ευρώ. Πρόκειται για πολύ μεγάλα ποσά και η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα βοηθούσε τους δήμους, συμμετέχοντας στο κόστος. Αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. Μας ήρθε μια ανεπίσημη ενημέρωση ότι θα καλύψει το 40% του κόστους και εκεί μείναμε, δεν υπήρξε καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Γι’αυτό ο δήμος Χανίων, μαζί με άλλους 30 δήμους, πιέσαμε την ΚΕΔΕ να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα, για να μας ξεκαθαρίσει πώς και πότε θα καταβληθούν αυτά τα λεφτά

Ο κ. Αλόγλου τόνισε ότι ναυαγοσωστική κάλυψη θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση, αλλά επελέγη αυτή η στάση για να ασκηθούν πιέσεις να ξεκαθαρίσει η κατάσταση:

«Το ποσό έχει προϋπολογιστεί και δεσμευτεί από μας, ό,τι και να γίνει η κάλυψη στις παραλίες θα υπάρξει.  Πρόκειται για ποσό που, αν χρειαστεί να πληρώσει εξ ολοκλήρου ο δήμος, θα πρέπει να το στερήσει από αλλού. Εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.»

Σε άλλους δήμους της ΠΕ Χανίων πάντως, οι ναυαγοσώστες έχουν… πιάσει δουλειά κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είχε ανακοινώσει από το Ηράκλειο ότι θα δίνονταν 8 ως 10 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στους δήμους της χώρας.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook