Χανιά | Brunch στον πιο όμορφο κήπο της πόλης: Μοναδικές γεύσεις κάθε μέρα στο Atelier Bistro του ξενοδοχείου Domus Blanc | Photos
Σχεδόν κάθε Κυριακή επικρατούσε μία μικρή αναστάτωση στη κουζίνα του γαλλικού Προξενείου. Ο ξυλόφουρνος ήταν από νωρίς το πρωί αναμμένος και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού έφτανε μέχρι την εξώπορτα. Ηταν η μόνη ευδιάκριτη μυρωδιά, καθώς στο brunch της Κυριακής όλο το προσωπικό της κουζίνας του γάλλου πρέσβη, κόπιαζε να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους με γεύσεις αλμυρές και γλυκές, με πρώτες ύλες που συχνά έφταναν κατευθείαν από το Παρίσι.
Την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής, στις αρχές του 19ου αιωνα, όταν τα Χανιά ήταν μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και του γαλλικού Προξενείου που ξεχώριζε με τη φιλοξενία του πρόξενου Paul Blanc και της συζύγου του Ερασμίας, φέρνουν στο σήμερα η Λίτσα και η Άρια Παρασκευάκη, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για καφέ, brunch, κουβεντούλα, socializing και χαλάρωση.
Σε έναν υπέροχο χώρο στην Χαλέπα, στο παλιό γαλλικό προξενείο το οποίο φέτος μας «ξανασυστήθηκε» ως Domus Blanc, τα τραπέζια ετοιμάζονται από νωρίς, η κουζίνα βρίσκεται σε αναβρασμό, το μενού πρωταγωνιστεί και εντυπωσιάζει γευστικά αλλά και οπτικά.
Το brunch στο Atelier bistro σερβίρεται καθημερινά από τις 11:00 έως τις 16:00
Απολαύστε σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής 8 διαφορετικές προτάσεις που επιμελείται ο σεφ Ιωσήφ Πετρώφ.
Ξεκινήστε με το «πικ νικ στο κήπο», ένα πλούσιο τρίπτυχο με 12 αλμυρές και γλυκές παρασκευές για 2 άτομα, ενώ το μενού αποτελείται από γεύσεις που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.
Γαλλική ομελέτα με πράσινη σαλάτα, croque croissant με καπνιστό τυρί, καπνιστή γαλοπούλα, αυγό και σος ολλαντέζ, γιαούρτι με φρούτα, αβοκάντο, γκρανόλα, μέλι, ξηρούς καρπούς και ελαφρύ ζελέ μέντας, fraisier με κρέμα, φρέσκιες φράουλες και παγωτό φυστίκι, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα σας ενθουσιάσουν!
Όπως μας έχει ήδη συνηθίσει το Atelier bistro, κάθε πιάτο έχει πρωτοτυπία, νοστιμιά και ταυτότητα γιατί γίνεται με προσήλωση, δεξιότητα και σεβασμό στην πρώτη ύλη.
Πλέον ο πρωινός καφές και το brunch έχουν τον δικό τους χώρο!