Χανιά | Ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών-Ταξικής Πορείας για την απεργία στην Πλατεία Αγοράς

Κοινή Ανακοίνωση για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019, στις 11 το πρωί στην Πλατεία  Αγοράς των Χανίων εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Ταξική Πορεία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην εφαρμογή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η ανάγκη άμεσης, μαζικής και αποφασιστικής απάντησης είναι επιτακτική.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο της κοινής ανακοίνωσης

“Με σφοδρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά της, οι ιμπε-ριαλιστές σε ΗΠΑ-ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο. Μέσα στο λεγόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τις αντεργατικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και πάει ακόμη παραπέρα:
• Θέλει να επιβάλει στα σωματεία τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο, να τα μετατρέψει σε εργαλεία της εργοδοσίας, να τους στερήσει κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης και ιδιαίτερα της απεργίας.
• Θέλει να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από τις συλλογικές συμβάσεις, θέλει να θυσιάσει κάθε κατοχυρω-μένο εργατικό δικαίωμα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των ξένων «επενδυτών».

Αυτή λοιπόν είναι η «ανάπτυξη» την οποία οραματίζεται το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του! Περισσότερα κέρδη, προνόμια και πλήρης ασυδοσία για το κεφάλαιο – μεγαλύτερη φτώχεια, λεηλασία δικαιωμάτων και υποταγή για τους εργαζόμενους. Θέλουν να μας πείσουν ότι το συμφέρον της εργατικής τάξης είναι να σκύψει το κεφάλι στους εχθρούς και δήμιούς της.
Παρόλο που τα σωματεία είναι απομαζικοποιημένα, που κυριαρχούν σε αυτά οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής θέλουν να στραγγαλίσουν και τα σωματεία, θέλουν να τους στερήσουν κάθε δυνατότητα αγώνα, θέλουν να κηρύξουν παράνομη κάθε έννοια ταξικής οργάνωσης και συλλογικής ταξικής διεκδίκησης! Θέλουν την εργατική τάξη αποσυγκροτημένη, χωρίς συνείδηση της πραγματικής της θέσης και του πραγματικού της ρόλου. Δεν θέλουν να γνωρίζει ότι χάρη σε αυτήν και μόνο παράγεται ο πλούτος και τα αγαθά της κοινωνίας.

Μπροστά σε αυτόν τον οδοστρωτήρα που θα σημάνει ανοιχτό πόλεμο προς την οργανωμένη εργατική δράση και τα συνδικάτα η ανάγκη άμεσης, μαζικής και αποφασιστικής απάντησης είναι επιτακτική. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί να είναι «της μιας ριξιάς» και προφανώς δεν μπορεί να περιμένει πότε θα πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια των εργατοπατέρων σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα της χώρας (Κρήτη, Θράκη, Θεσσαλία κ.ά.), με «μπροστάρη» τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ, να υπονομεύσουν ανοιχτά τις απεργιακές αποφάσεις του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔY, Ομοσπονδιών και άλλων εργατικών κέντρων για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

Σήμερα –περισσότερο από ποτέ– υπάρχει ανάγκη να ξαναμπούν οι βάσεις για τη ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης και των εργαλείων πάλης. Αυτό μπορεί να γίνει από μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που κυριαρχεί στο εργατικό κίνημα και χωρίς αυταπάτες για το κράτος και τους μηχανισμούς του, όπως τα δικαστήρια. Σήμερα –περισσότερο από ποτέ– υπάρχει ανάγκη.

ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ με τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική.
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
• Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!
• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
• ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ