Χανιά | Αλλάζει το κυκλοφοριακό τοπίο της Σούδας: Μονοδρομήσεις δρόμων, αλλαγές στον κόμβο, αποσυμφόρηση | Photos

χανιά-αλλάζει-το-κυκλοφοριακό-τοπίο-τ-828048

Αρκετές αλλαγές στο κυκλοφοριακό τοπίο της Σούδας συζητήθηκαν στην τοπική κοινότητα της περιοχής, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, αλλά και υποψηφίων.

Η παρουσίαση της μελέτης κινήθηκε γύρω από τις κινήσεις στους δρόμους της περιοχής, με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση της Κάτω Σούδας, ενώ σημαντικές αλλαγές θα γίνουν και στην κυκλοφορία μέσω του κόμβου.

Πιο συγκεκριμένα,  ο Γιώργος Βερυκάκης και η Δέσποινα Γιανναράκη, που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη, επισήμαναν την ανάγκη ενός κυκλικού κόμβου στο επικίνδυνο σημείο που ενώνονται η Παπαναστασίου με τη λεωφόρο Σούδας, παράλληλα με μονοδρόμηση της οδού Μαριδάκη από το λιμάνι.Έτσι, θα μείνει χώρος ανάπλασης και παρκαρίσματος στην Κάτω Σούδα, αφού θα «απομονωθεί» από τη διερχόμενη κίνηση. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο μηχανικός, θα αποφεύγονται και τα περιττά «ζιγκ ζαγκ», στα οποία αναγκάζονται σήμερα οι οδηγοί που μετακινούνται στη Σούδα.Ωστόσο, η συζήτηση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αφού ακόμα γίνονται προτάσεις και διαπραγματεύσεις για τους δρόμους που θα πρέπει να μονοδρομηθούν κλπ.

Ο Τάσος Βάμβουκας σχολίασε:«Συζητάμε μία μελέτη, ενδεδειγμένη ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους, που μας βάζει σε έναν διάλογο για το πως θε εξελιχθούντα πράγματα στον κόμβο της Σούδας. Πριν 3 χρόνια ξεκινήσαμε από το δήμο αυτή τη διαδικασία, αν και δεν είναι στην δική μας δικαιοδοσία το σημείο, ανήκει σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου. Αφού όμως δεν υπήρχε κάποια άλλη εξέλιξη, ο δήμος έπρεπε να κάνει αυτή την ενέργεια κι έπειτα να ζητήσει τη χρηματοδότηση αυτού του έργου.Η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει τη δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο στην περιοχή της Κάτω Σούδας. Η μελέτη όμως αλλάζει γενικά τους όρους της κίνησης  σε κάτω-άνω Σούδα και το λιμάνι και έχει σαν στόχο την αποσυμφόρηση της Κάτω Σούδας με διάφορους τρόπους, από πεζοδρομήσεις μέχρι διαπλάτυνση πεζοδρομίων.Αφού ξεκολλήσαμε το θέμα του κόμβου των Μουρνιών, έρχεται η σειρά της Σούδας, μια σημαντική είσοδο της πόλης, λόγω και του λιμανιού, αλλά ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής. Μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση και ο διάλογος θα υπάρξει διαδικασία για την εξεύρεση των χρημάτων και έπειτα σειρά θα πάρει η εκτέλεση. Έχω συζητήσει με τον Περιφερειάρχη και υπάρχει η πρόθεση να γίνει αυτό το αναγκαίο έργο. Φυσικά υπάρχει ως εκρεμμότητα η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο. Γνώμη μου είναι να το αντιμετωπίσουμε διαπλατύνοντας τον ήδη υπάρχοντα δρόμο, όμως θα το δούμε με ένταση στην επόμενη δημοτική θητεία.»zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Αλλάζει το κυκλοφοριακό τοπίο της Σούδας: Μονοδρομήσεις δρόμων, αλλαγές στον κόμβο, αποσυμφόρηση | Photos

  1. Μακέτες σχεδιαγραμματα ξανά μακέτες και ξανά σχεδιαγραμματα. Έχουμε μπουχτισει στην πόλη μας από τέτοια και αν ένα απ’ όλα κάποτε γίνει όταν τελειώσει θέλει ξανά λεφτά γιατί είναι κατασκευαστικός της κακιάς ώρας

  2. Με τη διαπλάτυνση δεν πετυχαίνετε τίποτε εκτός από το να αυξάνεται η κίνηση.

    Ας κάνετε πρώτα έναν κυκλικό κόμβο στο σημείο που τέμνεται ο Σουδιανός δρόμος με τον δρόμο που οδηγεί στον ΒΟΑΚ κι αφήστε τις μακέτες και τις πανάκριβες άλλες «λύσεις».

    Τώρα στην έξοδο των Μουρνιών που ποτέ δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση αντί να κάνετε απλώς πάλι έναν κυκλικό κόμβο πήγατε και ξοδέψατε εκατομμύρια για απαλλοτριώσεις και έργα άχρηστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook