Χανιά | 24 επεμβάσεις έκαναν οι ναυαγοσώστες το Σαββατοκύριακο – Έκκληση για προσοχή στη θάλασσα

χανιά-24-επεμβάσεις-έκαναν-οι-ναυαγοσώ-1250415
Φωτό αρχείου

Δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Χανιά, όπου χρειάστηκε η επέμβαση των ναυαγοσωστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να σωθούν άνθρωποι που πνίγονταν στη θάλασσα.

Συνολικά επενέβησαν 24 φορές και από αυτές οι 19 αφορούσαν ενήλικες από 25 μέχρι και 70 ετών και οι 5 αφορούσαν παιδιά, ηλικίας από 7 ως 10 ετών.

Όλα τα παιδιά ήταν από τα Χανιά, ενώ και από τους ενήλικες η πλειοψηφία ήταν Έλληνες.

Οι αριθμοί αυτοί φανερώνουν ότι πολλοί λουόμενοι δεν προσέχουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου κάποιοι δεν ήθελαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, όπως ένας άνθρωπος που ο ναυαγοσώστης του σφύριζε για να βγει έξω και εκείνος τον απείλησε ότι… θα φέρει την αστυνομία.

Σε άλλη περίπτωση… αλλοφροσύνης, στον Σταλό, ναυαγοσώστες έσωσαν μια τετραμελή οικογένεια που παρασυρόταν από ρεύματα και μετά από λίγη ώρα εκείνοι πήγαν και ξαναβούτηξαν στο ίδιο σημείο, σαν να μην είχαν κινδυνεύσει ποτέ.

Όπως αναφέρει στο zarpanews.gr ο επικεφαλής της Σχολής Ναυαγοσωστικής «Ocean Lifeguard» στα Χανιά, Παύλος Λιτινάκης, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών:

«Όλα αυτά που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα με την καραντίνα έχουν κάνει τον κόσμο να είναι πιο απρόσεκτος. Το καταλαβαίνω πως όλοι θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα, να διασκεδάσουν, να περάσουν όμορφα. Γιατί όμως να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους; Οι ναυαγοσώστες δεν είναι στις παραλίες για να ενοχλούν τους λουόμενους. Είναι εκεί για να προστατεύουν τους λουόμενους και έχουν την εμπειρία να ξεχωρίσουν πότε η θάλασσα είναι επικίνδυνη και πότε όχι. Πρέπει λοιπόν όλοι να ακολουθούν τις υποδείξεις τους, οι οποίες γίνονται για την προστασία των λουόμενων και να μην κάνουν ριψοκίνδυνα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αχρείαστες τραγωδίες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook