Bild: Ψάχνουν σπίτια στα Χανιά για να ξεχειμωνιάσουν οι Γερμανοί λόγω ενεργειακής κρίσης – «Θα ζεσταθούμε κι εμείς και αυτοί»

bild-ψάχνουν-σπίτια-στα-χανιά-για-να-ξεχει-1486136

Με σύνθημα «Αγαπητοί Γερμανοί, ελάτε να ξεχειμωνιάσουμε παρέα, στην παραλία» η γερμανική Bild σε συνεργασία με φορείς των Χανίων και το Υπουργείο Τουρισμού ξεκινά καμπάνια προώθησης του ήπιου Χανιώτικου χειμώνα, ως εναλλακτικής λύσης στον εφιάλτη της ενεργειακής κρίσης.

Για την καμπάνια που στοχεύει κυρίως σε Γερμανούς συνταξιούχους της μεσαίας τάξης, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και στην Φανή Νικηφοράκη, ο κτηματομεσίτης, Γιάννης Κριαράς ο οποίος συμμετέχει στο project, μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

«Τους είπα ότι χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου τον χειμώνα»

«Η Bild προσέγγισε την εταιρεία μου γιατί βλέπουν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους Γερμανούς με το θέμα της θέρμανσης, είδαν ότι η Κρήτη μας είναι το νοτιότερο μέρος σε όλη την Ευρώπη άρα και το πιο ζεστό με σκοπό ο κόσμος από την Γερμανία, συνταξιούχοι, να περάσουν εδώ για τον χειμώνα» τόνισε ο κ. Κριαράς και προσέθεσε:

«Με ρώτησαν αν έχουμε φυσικό αέριο τους είπα ότι εμείς δεν έχουμε αέριο αλλά έχουμε ήλιο. Ότι εδώ χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου τον χειμώνα, ότι το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο. Πήγαν στην λαϊκή και είδαν ότι μπορείς σε πολύ καλές τιμές να αγοράσεις φρέσκα, τοπικά προϊόντα. Τους κερνούσαν, αυτό είναι κάτι που δεν το έχουν ξαναζήσει. Ήταν ενθουσιασμένοι με την Κρητική φιλοξενία»«Είναι μια μεγάλη διαφήμιση όλο αυτό για την Κρήτη»

«Ήδη σε μία μέρα μου είπαν ότι περισσότερα από 100 άτομα ζήτησαν να ενημερωθούν για σπίτια!» τόνισε ο κ. Κριαράς σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον για αυτήν την δράση είναι τεράστιο.

Τα σπίτια θα είναι κυρίως σε χωριά και θα έχουν ενοίκια της τάξεως κάτω των 300- 500 ευρώ.

«Ο Γερμανός θα έρθει εδώ, θα βγει, θα φάει, θα πάει στο καφενείο, θα πάει στη λαϊκή, θα περάσουμε και πιο ζεστό χειμώνα κι εμείς. Θα είναι καλό για όλον τον τόπο.

Αυτό αν το ξεκινήσει η Κρήτη θα μεγαλώσει πολύ, θα ακολουθήσουν και οι Σκανδιναβοί, ευελπιστούμε ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά» σημείωσε ο κ. Κριαράς.

Βόλτα στη λαϊκή
Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας μεταφέρουν επίσης τις τιμές βασικών προϊόντων που βρήκαν σε λαϊκή αγορά των Χανίων, όπως 0,80 ευρώ/κιλό για πατάτες και 0,70 ευρώ/κιλό για τις τομάτες, ενώ επισημαίνουν ότι στην περιοχή υπάρχουν και εκπτωτικά σούπερ μάρκετ αλλά και Γερμανοί γιατροί.
Το δημοσίευμα κλείνει με δήλωση του δημάρχου Χανίων: «Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα».

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ της Bild

zarpanews.gr

6 thoughts on “Bild: Ψάχνουν σπίτια στα Χανιά για να ξεχειμωνιάσουν οι Γερμανοί λόγω ενεργειακής κρίσης – «Θα ζεσταθούμε κι εμείς και αυτοί»

  1. Τι πίνετε ρε Σημαντηρακη και Κριαρά…τι πίνετε και δεν μας δίνετε…
    Πρώτον κάνει ψοφοκρυο στην Κρήτη τον χειμώνα δεύτερον σπίτια δεν υπάρχουν και τρίτο και σημαντικότερο μετά τα μνημόνια κάνεις δεν γουστάρει πλέον τους Ευρωπαίους και ιδίως τους Γερμανούς…
    Απλά τους ανεχόμαστε για 6 μήνες αφού φέρνουν τα αναγκαία φράγκα.
    Παλιά ναι,και φιλόξενοι ειμασταν και φτηνή ήταν η ζωή και όλα καλά.
    Τώρα πλέον δεν γουστάρουμε κανένα και έχουμε κλειστεί στο καβούκι μας και πάλι καλά που ανεχόμαστε και τον Έλληνα εκτός Κρήτης αφού ως και με αυτούς ρατσιστές γίναμε.
    Πώς το λένε ωραία στις αγγελίες
    «Αποκλείονται αλλοδαπόι και κατοικίδια»

  2. Η Bild στην Γερμανία είναι ότι η αντίστοιχη Espresso στην Ελλάδα δηλια φυλλάδα της πλάκας.

    Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα?
    Ξεχάσατε τον φετινό χειμώνα?
    Στείλτε μας μόνο νεαρές όμορφες Γερμανίδες σε ότι αφορά την αμοιβαία θέρμανση;-)

  3. Οι Γερμανοί εσωσαν τους Έλληνες ρε ζωντόβολο;;;; Για σκεφτείτε ποιος έχει σωθεί πραγματικά την τελευταία 20ετία που μπήκαμε στο ευρώ…
    Επίσης τι να τους κάνουμε τους απένταρους Γερμαναράδες υπερήλικες το χειμώνα στα χωριά;;; Πατε καλά ρε;; Θέλετε να μας βρωμέσετε;;; Χωματερή της Ευρώπης θα μας κάνετε μπαραμπάκοι;;; Να μοιράζονται μια ντοματοσαλατα στα 2;; αμα μαζευαν τουλαχιστον ελιές θα χε κάποιο νόημα, αλλά αυτοί είναι μόνο να μπεκροπίνουν και να απασχολούν τους σκύλους τους

  4. Βρε χαζοχαρουμενε που σε κάνανε φυτευτο δήμαρχο, τι δεν έχει κρύο ρε βουι όρθιο στην Κρήτη το χειμώνα? Τους είπες να κρατάνε και καμιά ομπρέλα γιατί έχει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής δεν Ευρώπη? Που θα έρθουν οι άνθρωποι στα χωριά σε σπίτια χωρίς λέβητες που εκεί έχουν συνηθίσει να είναι με τα κοντομανικα στα σπίτια τους το χειμώνα….
    Ρε έχουμε μπλέκει ρε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook