Αυτοψία στη Βαρυμπόμπη: Ένα χρόνο μετά τη φωτιά ξερά χόρτα και κλαδιά παραμένουν αμάζευτα | Photos

αυτοψία-στη-βαρυμπόμπη-ένα-χρόνο-μετά-1450871

Αυτοψία στις περιοχές που είχαν πληγεί κατά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πραγματοποίησε το ieidiseis. Εν αναμονή του πρώτου μεγάλου κύματος καύσωνα, οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι καθαρισμοί, ζητώντας την παρέμβαση του δήμου και των δασικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι το 99% των έργων απομάκρυνσης καύσιμης ύλης σε τοποθεσίας αρμοδιότητας της, έχει ήδη δρομολογηθεί, ενώ πλέον σταδιακά συγκεντρώνονται και «καταστρέφονται» και τα ξερά κλαδιά και χόρτα που έχουν αφήσει οι κάτοικοι του δήμου έξω από τα σπίτια τους. Η εικόνα δίπλα από τις απέραντες καμένες εκτάσεις είναι αποκαρδιωτική, καθώς σε μήκος δεκάδων μέτρων παραμένει συσσωρευμένη καύσιμη ύλη που δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί, ενώ ιδιωτικά και δημόσια συνεργεία παρά το γεγονός ότι εργάζονται πυρετωδώς ακόμα και τις Κυριακές, δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο μέρος των εργασιών.

«Προσπαθούν μόνο οι κάτοικοι, δεν βλέπω κάποιο δασαρχείο να κάνει κάποια έργα εκεί που μπορεί να πέσουν τα δέντρα στο δρόμο που περνάει από τη Βαρυμπόμπη προς Θρακομακεδώνες», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της Βαρυμπόμπης, εκφράζοντας φόβους ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι η περιοχή θα βρεθεί εκτεθειμένη.

«Δεν έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο από καθαρισμούς. Υπάρχει ένα φορτηγό που καθαρίζει τους δρόμους, έχουμε μια εικόνα καλύτερη αλλά ιδιαίτερη προετοιμασία, ακόμα δεν έχουμε δει», προειδοποιεί άλλος κάτοικος που είδε πέρυσι τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά το σπίτι του.

Υπό τον φόβο ενός ακόμα καταστροφικού καλοκαιριού, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «τρέχουν» προγράμματα προληπτικών καθαρισμών σε δάση και κατοικημένες περιοχές, ύψους άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα ANTINERO που αφορά τις δασικές εκτάσεις, είναι το μεγαλύτερο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα, αναμένεται όμως να ολοκληρωθεί τα τέλη Ιουλίου, στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην ετοιμότητα και προετοιμασία των πολιτών, που σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες αποψίλωσης εγκαίρως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Για κάθε ακαθάριστο στρέμμα σε εκτάσεις ευθύνης τους, θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ.

One thought on “Αυτοψία στη Βαρυμπόμπη: Ένα χρόνο μετά τη φωτιά ξερά χόρτα και κλαδιά παραμένουν αμάζευτα | Photos

  1. Μόνο που το λέτε είναι ντροπή! Μήπως είστε Συριζαίοι??
    Ο Κυριάκος μαζί με μεγάλη εταιρία αναψυκτικών, τηλεφωνική εταιρία, σούπερ μάρκετ που είναι φίλοι του, και άλλοι τα έφτιαξαν!! Έδωσαν εκατομμύρια, έφτιαξαν τα δάση, σας έφτιαξαν τα καμμένα σπίτια, αγόρασαν αεροπλάνα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook