Αυτό το τρόφιμο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για καλύτερη υγεία

αυτό-το-τρόφιμο-θα-μπορούσε-να-είναι-το-1316229

Καθώς οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων και οι κετογονικές δίαιτες συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, οι υδατάνθρακες αποκτούν όλο και πιο κακή φήμη. Και παρόλο που είναι αλήθεια ότι ορισμένοι υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, μπορεί να μην προσφέρουν οφέλη στη γενική ευεξία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κόψετε εντελώς από τη διατροφή σας.

Εξάλλου οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι αυτοί που περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους απλούς, ενώ προσφέρουν περισσότερα οφέλη.

Μία από τις πολλές τροφές που περιέχει υδατάνθρακες αλλά και που ξεχωρίζει για όλα όσα προσφέρει στην υγεία μας είναι το πλιγούρι βρώμης.

Το πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Παρέχει επίσης μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης ενώ είναι χαμηλό σε λιπαρά. Αυτές οι θρεπτικές ιδιότητες κάνουν αυτή την τροφή πραγματικά ευεργετική για τη συνολική υγεία.

Δείτε ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση πλιγούρι βρώμης

Εάν θέλετε να ενισχύσετε την ευεξία σας, το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική επιλογή, που βελτιώνει από την υγεία του εντέρου σας μέχρι την καρδιαγγειακή σας υγεία. Επίσης οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση των καλών βακτηρίων του εντέρου.

Μάλιστα, μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal Elsevierδιαπίστωσε ότι, σε μια ομάδα ενηλίκων με υψηλή χοληστερόλη, η κατανάλωση βρώμης για έξι εβδομάδες μείωσε την LDL ή την «κακή» χοληστερόλη, βελτίωσε την αναλογία μέσης προς γοφούς και δεν επηρέασε σημαντικά την HDL. ή «καλή» χοληστερόλη.

Μπορεί το πλιγούρι βρώμης να συμβάλει στην απώλεια βάρους;

Αν ψάχνετε για μια προσθήκη στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας , το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι γνωστό ότι σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς το γεγονός ότι πέπτεται πιο αργά, βοηθά στο να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Τι είδους πλιγούρι να αποφεύγετε;

Ενώ το απλό πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή για τη διατροφή σας, δεν είναι όλα τα είδη ίδια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα προσυσκευασμένα, αρωματισμένα πλιγούρια βρώμης περιλαμβάνουν πρόσθετη ζάχαρη και τεχνητά χρώματα που μειώνουν τα οφέλη.

Όταν επιλέγετε βρώμη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε βρώμη χωρίς γεύση και να προσθέτετε εσείς τα μείγματα, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα και φυσικά γλυκαντικά.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook