Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο της Airbnb

αυτό-είναι-το-υγειονομικό-πρωτόκολλο-963158

Tο πρωτόκολλο καθαριότητας που ανέπτυξε σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς της υγείας προσφέρει στους ιδιοκτήτες σπιτιών βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 12 χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Ισπανία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ) η Airbnb.

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει μια διαδικασία καθαρισμού 5 βημάτων καθώς και μια λίστα απαιτήσεων ανά δωμάτιο.

Στόχος του πρωτοκόλλου είναι παρέχει ένα σημείο αναφοράς στις κυβερνήσεις και τους ιδιοκτήτες για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού.

Τα πρότυπα διαμορφώθηκα βάσει των οδηγιών που εκδίδονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμόξεων (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και συμβουλών από τον πρώην Γενικό Χειρουργό των Ηνωμένων Πολιτειών, Vivek Murthy. Η Airbnb συνεργάστηκε επίσης με την Diversey, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας καθαρισμού και υγιεινής, η οποία ενέκρινε το βελτιωμένο πρωτόκολλο καθαρισμού και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη περισσότερων λύσεων για την κοινότητα της Airbnb.

Όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών σε αυτές τις δώδεκα χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό καθαρισμού στις γλώσσες των χωρών τους μέσω του Resource Center, συμπεριλαμβανομένου ενός Οδηγού γρήγορης εκκίνησης και ενός Εγχειριδίου καθαρισμού με οδηγίες σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, με το πώς καθαρίζεται κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι, τι πρέπει να περνά από απολύμανση, και τι προμήθειες πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας.

Εκτός από τις οδηγίες καθαρισμού, οι οικοδεσπότες πρέπει να διασφαλίζουν ότι συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κυβερνήσεων ή των υγειονομικών αρχών.

Οι ιδιοκτήτες, για να εγγράψουν τα σπίτια τους στο πρόγραμμα Airbnb Enhanced Clean, μπορούν να μεταβούν απευθείας στους λογαριασμούς τους στο Airbnb, όπου θα μπορούν να ελέγξουν τις οδηγίες και να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και μια βεβαίωση. Οι οικοδεσπότες που δεσμεύονται να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο καθαρισμού θα λάβουν ειδικό μήνυμα στην καταχώρισή τους τις επόμενες ημέρες, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι έχουν δεσμευτεί για βελτιωμένο καθαρισμό και απολύμανση.

Εάν οι οικοδεσπότες δεν καταφέρνουν να δεσμευτούν στο πρωτόκολλο καθαρισμού, μπορούν να επιλέξουν το buffer κράτησης, για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη περίοδο εκκένωσης του σπιτιού μεταξύ προηγούμενης και επόμενης διαμονής, χωρίς άλλη δραστηριότητα εκτός από τον καθαρισμό, η οποία θα πρέπει να ακολουθεί τις προτεινόμενες οδηγίες.

Οι κρατήσεις θα αποκλείονται αυτόματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, που ορίζεται, προς το παρόν, σε 72 ώρες. Βάσει έρευνας της Airbnb στα δεδομένα της που αφορούσαν κριτικές επισκεπτών σχετικά με την καθαριότητα των σπιτιών (31 Μαϊου 2020), το 94% των κριτικών στην πλατφόρμα έδειξε ότι οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι με την καθαριότητα, αξιολογώντας την κατά μέσο όρο, με 4 στα 5 αστέρια.

Εκτός από τα πρότυπα καθαρισμού για τα σπίτια, η Airbnb προσφέρει επίσης νέες πρωτοβουλίες ασφάλειας και καθαρισμού για προσωπικές εμπειρίες σε χώρες και περιοχές όπου αυτές οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει ξανά, βάσει της καθοδήγησης από τοπικές κυβερνήσεις και εμπειρογνώμονες υγείας.

Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν την απαίτηση από όλους τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να φορούν μάσκες προσώπου, να περιορίζουν το μέγεθος της ομάδας και να διατηρούν κοινωνικές αποστάσεις.

Για εμπειρίες που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό χώρο, οι οικοδεσπότες πρέπει να ακολουθούν βελτιωμένο πρωτόκολλο καθαρισμού.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο της Airbnb ΕΔΩ

One thought on “Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο της Airbnb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook