Αβλέμονας: Το χωριό στα Κύθηρα με το κυκλαδίτικο τοπίο και τις ονειρικές παραλίες | Photos

αβλέμονας-το-χωριό-στα-κύθηρα-με-το-κυκ-1270362

Είναι από εκείνα τα νησιά της Ελλάδας που ή θα λατρέψεις ή δεν θα σου αρέσουν καθόλου. Στην πρώτη περίπτωση, ασκούν μια απερίγραπτη γοητεία με τη μαγική ατμόσφαιρά τους να αφοπλίζει την οποιαδήποτε αντίσταση, κάνοντάς σε να αφεθείς στην σαγηνευτική γοητεία τους. Τα σοφιστικέ Κύθηρα, με το άγριο τοπίο και την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό ομορφιά, απευθύνονται σε εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους πέρα από την πεπατημένη, σε έναν τόπο ονειρικό, ακόμη και ουτοπικό θα έλεγε κανείς.

Παραλίες του ονείρου, ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της φύσης και γραφικά χωριουδάκια συνθέτουν το καρουζέλ των εμπειριών που συστήνουν στο αυθεντικό πρόσωπο των Κυθήρων. Ανάμεσά τους και το παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Αβλέμονα, με εικόνες που φέρνουν στο νου πολύ έντονα κυκλαδίτικο τοπίο.

Ο Αβλέμονας στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου μισής ώρας με το αυτοκίνητο από τη Χώρα των Κυθήρων, είναι, ίσως, το πιο όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι του νησιού. Το σκηνικό μοιάζει μαγικό, ενώ τα χρώματα και η αισθητική παραπέμπουν έντονα σε κάποιο παραδοσιακό και γραφικό χωριό των Κυκλάδων.

Η κινηματογραφική, θα έλεγε κανείς, παραλία του χωριού με τα χαρακτηριστικά βράχια ολόγυρά της, συνθέτει ένα σκηνικό που μεταφέρει μαγικά στη δεκαετία του ΄60 με τους λουόμενους να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους πάνω στα βράχια και να πραγματοποιούν βουτιές στα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά του μικρού κολπίσκου, που μοιάζει με πισίνα, απευθείας από αυτά.

Τα λιγοστά σπίτια του χωριού είναι πάλλευκα και με χρωματιστές λεπτομέρειες από τις φούξια βουκαμβίλιες και τα μπλε πορτοπαράθυρα, με έντονες αιγιοπελαγίτικες επιρροές, ενώ ο οικισμός φημίζεται για τις ψαροταβέρνες με θέα στο μικρό και γραφικό κόλπο.

Στα σημαντικότερα σημεία του Αβλέμονα το ηλιακό ρολόι στην οικία Cavallini, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και εμβληματικά κτίρια όχι μόνο στον Αβλέμονα, αλλά σε ολόκληρο το νησί, στον μικρό κολπίσκο πίσω ακριβώς από το «κέντρο» του χωριού, καθώς και το περίφημο Καστέλο, ένα μικρό κάστρο του 16ου αιώνα που λειτουργούσε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook