Άστεγη μένει παιδική δομή του Δήμου Χανίων – Τι θέλει να κάνει στο κτίριο η ιδιοκτήτρια ενορία

άστεγη-μένει-παιδική-δομή-του-δήμου-χα-1211050

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου το κτίριο θα πρέπει να έχει αδειάσει, διαμηνύει η ενορία Αγίων Αναργύρων στον Δήμο Χανίων και αναφέρεται στο οίκημα που στεγάζει το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Παλιάς Πόλης του ΔΟΚΟΙΠΠ στη Σπλάντζια.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία ανέφερε ότι πράγματι, από πέρσι έχει ζητηθεί από τον Δήμο να αδειάσει το κτίριο καθώς η ενορία Αγίων Αναργύρων, στην οποία ανήκει το ακίνητο, θέλει να το χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς.

«Έγιναν διαβουλεύσεις, επικοινωνήσαμε και με τον Μητροπολίτη που συνέβαλε στο να μας δοθεί περισσότερος χρόνος, αλλά η ενορία δεν θέλει να συνεχίσει να μας παραχωρεί το κτίριο. Ήταν δωρεάν η παραχώρηση και είχαν γίνει και παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά τώρα θα πρέπει το ΚΔΑΠ να φύγει από εκεί.»

Ο εφημέριος της ενορίας, π. Γεώργιος Πατεδάκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι η ενορία είχε παραχωρήσει το κτίριο πριν από 15 χρόνια και το συμφωνητικό έληξε στις 8 Νοεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι η ενορία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το κτίριο για εμπορικούς σκοπούς:

«Εμείς δεν έχουμε άλλο κτίριο όπου θα μπορούμε να κάνουμε δράσεις ως ενορία. Έχουμε βρει και πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας που θα μας επιτρέψει να απασχολούμε τα παιδιά, με το κατάλληλο προσωπικό, θέλουμε επίσης να μπορούμε να κάνουμε συγκεντρώσεις, να λειτουργήσει κατηχητικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση χωρίς αυτό το κτίριο. Δώσαμε μια παράταση ως τις 20 Ιουνίου, αλλά χρειαζόμαστε το κτίριο και δεν έχουμε σκοπό να το αξιοποιήσουμε εμπορικά.»

Όμως, το ΚΔΑΠ εξυπηρετεί 30 παιδιά αυτό το διάστημα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί άλλο κτίριο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το στεγάσει, σχετικά κοντά στο σημείο:

«Έχουμε βάλει τρία μεσιτικά γραφεία, έχω ψάξει και εγώ η ίδια, αλλά στην Παλιά Πόλη δεν έχουμε βρει τίποτα», λέει η κα Ζερβουδάκη.

Προς το παρόν πάντως, φαίνεται ότι η παιδική δομή δεν έχει μέλλον στο κτίριο αυτό.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Άστεγη μένει παιδική δομή του Δήμου Χανίων – Τι θέλει να κάνει στο κτίριο η ιδιοκτήτρια ενορία

  1. Καλε τι μπιζνα πεφτει στις εκκλησιες; Γιατι τετοια αποκαλυψη ξαφνικα; Που ειναι η φιλευσπλαχνια; Η αλληλεγγυη; (χαχαχαα)
    Γιατι ακμαζει ετσι η Εκκλησια Α.Ε. ;;;
    Αντε να αρχισουμε να παιρνουμε απο τα παγκαρια αντι να δινουμε… Καιρος ηταν!

  2. βρε τι παθανε ολοι οι ρασοφοροι και αιρουν κακην κακως κοινωνικες δομες;;
    αααα, θενε να βαλουνε τσι δικους τους μεσα για να δουλευουν μεσω προγραμματων απο το υπ. εργασιας! εμ πες το ετσι, δεν τους φτανει ο μισθος για να πουλανε αερα κοπανιστο, μυριστηκαν και εσπα φαινεται… μια μποχα πλαναται στον αερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook