Αρχές Νοέμβρη έρχονται οι πρώτοι 70 εργάτες ελιάς στα Χανιά από τη Βόρεια Ελλάδα – Πόσα λεφτά θα πάρουν

αρχές-νοέμβρη-έρχονται-οι-πρώτοι-70-εργά-1126996
Με την έλλειψη εργατικών χεριών για τη συγκομιδή της ελιάς να είναι έντονη, η Αλβανική Κοινότητα Χανίων ανέλαβε πρωτοβουλία και ήρθε σε επαφή με γραφεία εύρεσης εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να βρεθούν εργάτες που θα αναλάβουν τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής ελιάς.
Και εργάτες… βρέθηκαν ήδη, καθώς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στα Χανιά, Αφρίμ Αφτάι, μέσα σε μια μέρα εκδήλωσαν επιθυμία να έρθουν στα Χανιά 70 άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη δουλειά.
«Είχαμε μάθει από παραγωγούς ότι χρειάζονται εργάτες για τις ελιές και βρήκαμε γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Αφτάι. «Χθες ήταν η πρώτη μέρα και ήδη βρέθηκαν 70 άτομα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν δουλειά εδώ περίπου από τις 10 Νοεμβρίου. Τα μηνιάτικα που προσφέρουν οι παραγωγοί ξεκινούν από 800 και φτάνουν τα 1000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση, ενώ προσφέρεται και διαμονή», τόνισε ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Αφτάι, πρόκειται για εργάτες γης που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά στη Βόρεια Ελλάδα, με την πλειοψηφία να είναι Αλβανοί, υπάρχουν όμως και Βούλγαροι, ακόμα και υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Μάλιστα, η Αλβανική Κοινότητα στα Χανιά γνωστοποίησε την πρωτοβουλία της στο Facebook:zarpanews.gr

One thought on “Αρχές Νοέμβρη έρχονται οι πρώτοι 70 εργάτες ελιάς στα Χανιά από τη Βόρεια Ελλάδα – Πόσα λεφτά θα πάρουν

  1. Ρώτησα ένα γειτονακι αν θέλει να κάνει 5 μεροκάματα (40 ευρώ την μέρα) και μου απάντησε, «όχι ελιές ρε μεγάλε, σκότωμα είναι»

    Κάθε μέρα ξυπνά μετά τις 11 και μετά για καφέ μετα φαι στην μαμά (όπου βέβαια μένει ακόμα μια ας είναι 35 χρόνων) μετά γυμναστήριον ίσως και ένα στοίχημα στα προπατζηδηκα..

    Καμαρωστε τι παιδιά μεγαλώνουν οι νεοέλληνες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook