Αρχαιολογικοί «θησαυροί» ανάμεσα στα μπάζα στη Σηφακα καθυστερούν τα έργα και στέλνουν τα οχήματα στο Ενετικό Λιμάνι

αρχαιολογικοί-θησαυροί-ανάμεσα-στ-785367

Με απόφαση του Λιμενάρχη Χανίων αναμένεται να γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα από το παραλιακό μέτωπο του Ενετικού Λιμένα, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στην οδό Σήφακα, στα Μαχαιράδικα. Η διευκόλυνση αυτή έχει ζητηθεί διότι η διέλευση οχημάτων μέσω του δικτύου πεζοδρόμων (Ποτιέ, Τσουδερών) θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη κυρίως για τις επόμενες ημέρες που θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση στην περιοχή. Την ίδια ώρα, η απομάκρυνση των μπάζων από την Αρχαιολογία καθυστερεί, διότι ανάμεσα τους βρίσκονται υλικά του Βυζαντινού Τείχους που θεωρούνται πολύτιμα και πρόκειται να αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση. 

Πάντως, λόγω των παραπόνων που εκφράζονται, ο εργολάβος θα δίνει τον δρόμο στην κυκλοφορία καθημερινά τις απογευματινές ώρες, μετά την παύση των εργασιών.

Η δε εκτροπή μέσω Ενετικού Λιμανιού -που δεν έγινε αρχικά για λόγους ασφαλείας- θα ισχύει για τις πρωινές ώρες, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρχει πρόγνωση υψηλού κυματισμού και θα ισχύει μέχρι 30 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν στις 10 Δεκεμβρίου με την κατεδάφιση επτά οικημάτων που είχαν απαλλοτριωθεί από την Αρχαιολογία ενώ μετά τη διαλογή των μπάζων, το έργο θα συνεχιστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με συντήρηση και ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους, αλλάζοντας την όψη όλης της περιοχής που είναι γνωστή στους Χανιώτες ως “Μαχαιράδικα”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook