Αποστολάκης: Φτάσαμε πολύ κοντά σε επεισόδιο τύπου «Ιμίων» | Video

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις προθέσεις της για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, με συνεχείς αναφορές περί “Γαλάζιας πατρίδας” και απώτερος στόχος είναι να ανατρέψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.
Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι κατά διαστήματα υπήρξε ένταση σε διαλόγους που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας του ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ήταν υποχρεωμένος να διατηρήσει ένα κανάλι επικοινωνίας που λειτουργούσε ως δίαυλος ασφαλείας.
Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, “υπήρχαν περιπτώσεις που υπήρχε κίνδυνος να φτάσουμε σε επεισόδια όπως τα Ίμια” και αν η ελληνική πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και είχε ‘τσιμπήσει’ στις προκλήσεις των Τούρκων, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.
Αναφερόμενος στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η εξέλιξη αυτής της επιχείρησης θα δείξει εάν θα ανοίξει η όρεξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή.
Σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Αποστολάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις προσπάθειες της Ελλάδας και πως θα πρέπει η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πηγή: ΑΝΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ