Από το γηροκομείο «κολαστήριο» πίσω από τα κάγκελα – Σε ποιες φυλακές οδηγήθηκαν ιδιοκτήτριες και γιατροί | Photos

από-το-γηροκομείο-κολαστήριο-πίσω-α-1377291

Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και η συνιδιοκτήτρια -μητέρα και κόρη- της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μετά την απόφαση προφυλάκισής τους.

Την ίδια ώρα οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατούμενους.

Παράλληλα, με εντολή της Εισαγγελίας στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ζητείται η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των 37 ηλικιωμένων που μένουν εκεί.Έλεγχος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς -σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας- να βρεθεί κάποια παράβλεψη. Στο σχετικό έγγραφο ωστόσο, επισημαίνεται η απουσία κοινωνικού λειτουργού και φυσιοθεραπευτή, αλλά -κυρίως- η απουσία Διευθυντή.Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, μετά τον έλεγχο, η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της δομής, έστειλε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πληρεξούσιο, προκειμένου να οριστεί ένα πρόσωπο της επιλογής της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την Αντιπεριφέρεια να αναθέτει τη διερεύνηση νομιμότητας αποδοχής μιας τέτοιας πράξης, στους νομικούς της συμβούλους.

2 thoughts on “Από το γηροκομείο «κολαστήριο» πίσω από τα κάγκελα – Σε ποιες φυλακές οδηγήθηκαν ιδιοκτήτριες και γιατροί | Photos

  1. Μη στέλνετε τους γονείς σας σε τέτοια ιδρύματα.μην τους διώχνετε από το σπίτι τους.αυτη η ιστορία να γίνει μάθημα σε όλους.
    Γιατί όλοι τώρα έπεσαν από τα σύννεφα και φωνάζουν.
    Είναι όμως έτσι, δε γνωριζαν τίποτα, δεν πήγαιναν να δουν τις συνθήκες διαβίωσης του πατέρα και της μάνας τους; ότι υποσιτιζονταν και έχαναν κιλά δεν το έβλεπαν; ότι δεν τους αναγνώριζαν από τα ψυχοφαρμακα;
    Γιατί τους νοικιαζαν δωμάτια στον κάτω όροφο όπως λέγεται με χαμηλό τιμημα υπό συνθήκες απαραδεκτες;
    Στη φυλακή οι εγκληματίες αλλά και λίγη αυτοκριτική αντί για κουραστικη αυτοπροβολή δε θα έβλαπτε.γιατι στα εύκολα μαζί, τις περιουσίες στο χέρι και μετα τους γονείς μας έξω από το σπίτι, δε λέει….καθόλου όμως!

  2. Επειδή η Αντιπεριφέρεια Χανίων εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση καλό θα είναι κάποια άλλη Κρατική Υπηρεσία να αναλάβει την Δ/νση της μονάδας .
    Καλό θα ήταν επίσης όλοι όσοι εξισώνουν τους εγκληματίες με τα θύματα τους , να καταλάβουν ότι δίνουν χέρι βοήθειας σε προφυλακισμένους για Απάνθρωπες και Εγκληματικές ενέργειες και συμπεριφορές .
    Σταματήστε λοιπόν να κατηγορείτε και να επικρίνετε και βοηθήστε να σταματήσουμε αυτές τις πράξεις και συμπεριφορές .
    Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες . Επειδή λοιπόν κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει , λίγη προσοχή στο τι λέμε και τι κάνουμε . Ίσως στο μέλλον να είστε και εσείς ή οι δικοί σας σε μια τέτοια μονάδα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook