Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο στα Χανιά: Διευθυντής επιτέθηκε σε μαθητές | Photos

απίστευτο-περιστατικό-σε-σχολείο-στα-1109468

Εκτός ελέγχου τα πράγματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, ο Διευθυντής του σχολείου επιτέθηκε σε παιδιά, χωρίς να διστάσει μάλιστα να χειροδικήσει, παρουσία των καθηγητών οι οποίοι δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν.

Το σχολείο βρίσκεται, όπως και πολλά άλλα σήμερα στα Χανιά, υπό κατάληψη, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι ο διευθυντής απείλησε τους μαθητές, ενώ πήρε έναν σιδερένιο κόφτη, με σκοπό να σπάσει τις αλυσίδες στην πύλη.

Όπως περιέγραψαν τα παιδιά στο zarpanews.gr, έβαλαν μπροστά τα χέρια τους για να προστατεύσουν την κλειδαριά και ο διευθυντής, όπως αναφέρουν, άρχισε να χτυπά με μανία τα χέρια τους.

Σαν κερασάκι στην τούρτα, όταν απομακρύνθηκαν τρέχοντας τα παιδιά, ήταν να πάρει δύο ποδήλατα που είχαν τοποθετηθεί στην πύλη και να τα πετάξει μακριά, καταστρέφοντάς τα.

Για το συμβάν έγινε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, νωρίτερα ο διευθυντής είχε πιάσει ένα από τα παιδιά από το σβέρκο και το σήκωσε φωνάζοντας του, ενώ χθες πήδηξε τα κάγκελα προσπαθώντας να σπάσει την κατάληψη.

Σε επικοινωνία με το zarpanews.gr ο διευθυντής του σχολείου ισχυρίστηκε ότι πήγε με τον κόφτη και έκοψε το λουκέτο, και τα παιδιά τον έσπρωξαν, όπως είπε, για να τον απωθήσουν, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία στο σημείο.

Ο πρόεδρος της ένωσης συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Χανίων, Γρηγόρης Γκουλούσης, που ενημερώθηκε για το συμβάν, το καταδίκασε, όπως και κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

zarpanews.gr

27 thoughts on “Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο στα Χανιά: Διευθυντής επιτέθηκε σε μαθητές | Photos

  1. Ειναι ντροπη για εναν εκπαιδευτικο και μαλιστα διευθυντη μια τετοια χουλιγκανιστικη συμπεριφορα . Οι μαθητες οπως ειναι γνωστο εχουν καθε δικαιωμα στην διαμαρτυρια. Γιατι ο συγκεκριμενος διευθυντης δεν το σεβεται αυτο ; Οι συναδελφοι τοι στα υπιλοιπα υπο καταληψη σχολεια σεβαστηκαν πρωτα τον εαυτο τους και τη θεση τους και μετα το δικαιωμα για διαμαρτυρια των μσθητων . Αυτος για ποιο λογο πιθηκολογει ;

    1. Δεν έχουν κάνενα δικαίωμα σε κατάληψη γιατί δεν έχει ψηφιστεί 15μελες βάση με νόμο και από την βλέπω από την ορθογραφία σου δεν θα καταλάβεις και πολλα

  2. Και να μην υπήρχε το θέμα με τις μάσκες θα έβρισκαν κάτι άλλο για να κάνουν κατάληψη, κάθε χρόνο αυτό κάνουν δέκα είκοσι καλοπαιδα που νομίζουν ότι είναι επαναστάτες και φυσικά ψάχνουν δικαιολογία να μην κάνουν μάθημα γιατί είναι Στουρνάρια αποφασίζουν για όλο το σχολείο. Οι σοβαροί γονείς πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε.

  3. Χρεος του διευθυντη ειναι να ανοιγει το σχολειο για να γινει μαθημα. Προφανως οχι με τη βια! Αλλα οι αντιδρασεις θα ηταν ακομα περισσοτερες αν καλουσε την αστυνομια να το ανοιξει! Στο εν λογω σχολειο η καταληψη γινεται απο 10-15 παιδια τα οποια τα υποκινουν οι γονεις για να »ξεσηκωθουν΄΄ εναντια στις μασκες! Οταν λοιπον οι γονεις υποκινουν καταληψεις και κρατουν μακρια τα παιδια τους απο την παιδεια τοτε να τους χαιρομαστε. Αλλα να ξερουμε και ποιοι πρωτοστατουν σε αυτο το ηλιθιο κινημα! Οποιος θελει κλειστα σχολεια ειναι αξιος της μοιρας του.
    Το αποφασιζω και κλεινω το σχολειο χωρις συλλογικη αποφαση οδηγει σε καθεστωτα που πολυ πιθανο οι γονεις των εν λογω παιδιων να υμνουν κι ολας. Καληνυχτα Ελλαδα!

  4. gnwsto fasistosxoleio xronia twra. Amorfwtoi goneis pou kanoyn thn epanastash tous xrisimopoiontas ta kopelia toys. Arage twra poy dialithike to komma sas, phgate ston klasidiarh? H velopoulo gia ta xeirografa toy ihsoy?
    OYYYYST FASISTARIA!
    H PAIDEIA KAI TA SXOLEIA EINAI EXTHROS SAS, GI AYTO KAI TA KLEINETE!! PISW STA KOPADIA SAS

    1. ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ , ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΕΙΣ . ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ;

  5. Οτι και να λετε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ειτε διευθυντης ειτε δασκαλος να συμπεριφερεται σαν τραμπουκος! Και σιγουρα να ασκει βια! Ναι ειναι ενας αισχρο εθιμο καθε χρονο τετοια περιοδο να εχουμε καταληψεις, ναι τις περισσοτερες φορες ειναι απο 10 βλαμμενα που απλα δε θελουν να κανουν μαθημα, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ!

  6. Αυτός είναι διευθυντής!
    Αλλά όπως συμβαίνει πλέον σε αυτή τη χώρα ποιος κάνει το καθήκον του βρίσκει στο τέλος και τον μπελά του

  7. Εχω να απαντησω στους : rania και Βασιλη : 1) πως μπορει 10- 15 παιδια να το ξεκινουν , τοσα ατομα ομως εχει το 15 μελες. Συμβουλιο. 2) Κανενας γονιος σε αυτο το σχολειο δεν ειναι εναντιον της μασκας , ολα τα παιδια σε ολα τα σχολεια ζητουν τη χρηση της μσσκας στο διαλειμα και οχι μεσα στην ταξη καθως αυτο μειωνει την προσοχη τους στο μαθημα. 3) μαλλον ειστε γνωδτοι του διευιυντη και προσπαθειτε να μαζεψετε τα αμαζευτα . 4) τι εντυπωση και παραδειγμα δινει 1 εκπαιδευτικος κρεμασμενος σαν πιθηκας να τραβολογαει παιδια και να σπαει ποδηλατα σαν χουλιγκαν , ε?

  8. Ειλικρινά κάποιοι από εσάς δεν καταλαβαίνουν τιποτα. Οι μαθητές εκαναν διαμαρτυρία για να πάρουν καλύτερα μέτρα όχι για να μην φοράνε μάσκες. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από τον Μάιο αλλά έχουμε πιο χαλαρά μετρα; Αντί να σκέφτεστε για προηγούμενες καταλήψεις (ότι και καλά το κάνουν για να χάσουν μάθημα) , σκεφτειτε το νόημα πίσω από την συγκεκριμένη. Επιπλέον, σκέφτεστε τα παιδιά να θέλουν να μην κάνουν μάθημα όταν έχουν ΤΕΤΡΑΩΡΑ; Να ξυπνάνε αξημερωτα, να βρίσκουν τον μπελά τους και να γίνεται όλο αυτό επειδή θέλουν να χάσουν 4 ώρες μαθημα; Σκεφτειτε πριν μιλήσετε.

  9. Ειλικρινά κάποιοι από εσάς δεν καταλαβαίνουν τιποτα. Οι μαθητές εκαναν διαμαρτυρία για να πάρουν καλύτερα μέτρα όχι για να μην φοράνε μάσκες. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από τον Μάιο αλλά έχουμε πιο χαλαρά μετρα; Αντί να σκέφτεστε για προηγούμενες καταλήψεις (ότι και καλά το κάνουν για να χάσουν μάθημα) , σκεφτειτε το νόημα πίσω από την συγκεκριμένη. Επιπλέον, σκέφτεστε τα παιδιά να θέλουν να μην κάνουν μάθημα όταν έχουν ΤΕΤΡΑΩΡΑ; Να ξυπνάνε αξημερωτα, να βρίσκουν τον μπελά τους και να γίνεται όλο αυτό επειδή θέλουν να χάσουν 4 ώρες μαθημα; Σκεφτειτε πριν μιλήσετε.

    1. Πως το λένε….οποίος ανακατεύεται με τα πιτερα τον τρώνε οι κότες?
      Έτσι και αξιότιμη κύρια Τρεβελακη αν έχεις να κάνεις με μαϊμούδες αναγκάζεσαι να ανεβαίνεις στα κάγκελα.
      Πολύ political correct(καθώς πρέπει) το παίζετε οι περισσότεροι εδώ στα σχόλια…..
      Τι πάει να πει τραμπούκος, άμα σου σπάσουν τα νεύρα τα καλοπαιδα ανεβαίνεις στα κάγκελα, δεν θέλει πολύ.
      Εσείς αξιότιμη κύρια Τρεβελακη μεγάλωσε τα παιδιά σου χαλαρά και μια μέρα θα σε βγάλουν από το σπίτι

      1. κ. Πάρης : – ΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ . – Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ , ΤΡΟΠΟΥΣ , ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ . ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ 14ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΕ ΝΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ .

  10. Σταματήστε να λετε ανοησίες γιατί πραγματικά είστε κολλημένοι άνθρωποι που δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Πριν καν μάθετε τους λόγους και τα αιτήματα των μαθητών προτρεχετε σε προκαταλυψεις που ανήκουν ειτε στο παρελθόν ειτε σε άλλο σχολείο. Επίσης δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βρίζετε τα παιδιά των άλλων, απολίτιστοι. Κάνετε ανόητους συλλογισμούς που απέχουν πολύ απ την πραγματικότητα. Γι αυτό αν δεν ξέρετε να το βουλωνετε.

  11. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ; ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΛΕΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ , ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ . ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΘΗΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ;;;; Ε ;

  12. Κύριε Βρασίδα αν και δεν καταλαβαίνω σε ποιον απευθύνεστε μιας και εδώ υπάρχουν πολλές απόψεις οι οποίες μάλιστα είναι και αντίθετες, θα ήθελα να σας πω ότι φυσικά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει παιδιά (αν και δεν διάβασα αρθρα με βρισιές) όπως και εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε από τους άλλους να το βουλωσουν και να μην λένε την γνώμη τους.

  13. Βρε παιδιά τι γίνεται? Υπάρχουν γονείς που ενθαρρύνουν τα βλαστάρια τους να πάνε να κλείσουν τα σχολεία? Αφού η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού (και μένα δεν μου αρέσει καθόλου)τι θέλουν να την φοράνε παντού και μόλις μπαίνουν στο σχολείο να την βγάζουν? Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά μάλλον κάποιοι δεν πολυκαταλαβαινουν τον ρόλο του σχολείου και το πέρασαν για περιουσία τους.

  14. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ : Βασίλης . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Δ Ε Ν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ , (ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ) , ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΜΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ . ΤΩΡΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.

    1. Για πες μας κυρ Βερ τραβελακ. Που το παιζεις επανασταση εδω μεσα! Μετα τις σημερινες αποκαλυψεις και τι συγνωμη των παιδιων τι εχεις να πεις; Μηπως επεσες απο τα συννεφα που για μια ακομα μια φορα πιστεψες σε ψεματα; Επισης η μασκα σε τι δυσκολευει στο να παρακολουθησεις ενα μαθημα; Εγω μαζι σου να βγω και να διεκδικησω μειωση στον αριθμο των μαθητων στις ταξεις και προσληψεις (και ουσιαστικα και οχι ηλιθια μετρα οχι να κλεινουν τα μαγαζια στις 12) αλλα περασε η πρωτη βδομαδα και τα περισσοτερα παιδια τη συνηθισαν. Το ιδιο καναμε κι εμεις, που μεχρι περυσι δε φορουσαμε ποτε μασκα. Και οσο για τις καταληψεις, ολοι εχουμε περασει απο σχολεια, καθε χρονο τετοια περιοδο τα ιδια. Ειτε υπαρχουν οντως σοβαροι λογοι, ειτε οχι. Στις περισσοτερες απλα υποκινουνται απο λιγους με την ανοχη των πολλων γιατι απλα χανουν μαθημα. Με την καταληψη δε θυμαμαι να κερδισαμε ποτε κανενα αιτημα.
      Αλλα ακομα θα περιμενω να μου πεις τι εγινε τελικα; Το φαγαμε και χθες το σανο; Και ολα ηταν ψεματα;

  15. Όταν ο γονέας στο άλλο σχολείο κουτούλησε τον καθηγητή κοντέψανε να τον φάνε!!!!
    Για να δούμε τώρα τι δικαιοσύνη θα αποδοθεί????
    Αν υπάρχει πια δικαιοσύνη?!
    Πάντως αν άγγιζε δικό μου παιδί θα του έσπαγα τα χέρια!!!
    ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ ,Ε ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook