«Απεγκλωβίζεται» το Πασακάκι μετά από δεκαετίες – Μέχρι 19 Αυγούστου η υποβολή παρατηρήσεων από τους ιδιοκτήτες για το σχέδιο πόλης | Video + Photos

απεγκλωβίζεται-το-πασακάκι-μετά-απ-1495757

Κάλεσμα στους κατοίκους των περιοχών Πασακάκι, Χαρακιά και Παχιανών, να προσέλθουν στην υπηρεσία δόμησης Χανίων προκειμένου να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις και τις δηλώσεις τους τους ως προς την ένταξη αυτών στο σχέδιο πόλης, απηύθυναν από κοινού το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων Νίκος Χαζιράκης, η  και ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρνιών, Μιχάλης Σχοινάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων έως τις 19 Αυγούστου για την υποβολή παρατηρήσεων και δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων, που βρίσκονται εντός των πολεοδομικών ενοτήτων «Πασακάκι» (ΠΕ 15) & τμήματος «Παχιανά ΙΙ» Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης πράξης εφαρμογής.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε πως η διαδικασία ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης βρίσκεται σε καλό δρόμο και πρέπει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνουν:

«Μια μεγάλη εκκρεμότητα δεκαετιών έρχεται σιγά σιγά να ολοκληρωθεί. Αναφερόμαστε στην πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως για την περιοχή στο Πασακάκι. Ένα σχέδιο πόλεως, το οποίο εγκρίθηκε το 1994 και από τότε δεν έχει προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι από τότε, να μην μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στους Δήμους για τους δημότες της περιοχής, να μην μπορούμε να διαμορφώσουμε πεζοδρόμια, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους. Αυτή η διακασία όμως έχει μπει σε ένα δρόμο. Σήμερα καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής, να προσέλθουν, να ανταποκριθούν στο αίτημα του μελετητή, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Όλη αυτή η διαδικασία θα φέρει το βήμα μας μετά από λίγο χρονικό διάστημα, να έχει ένα ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό, το οποίο θα μας δώσει επιτέλους την ευκαιρία να ανταπριθούμε στα πολλά εύλογα και δίκαια αιτήματα των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Χαζιράκης δήλωσε πως μόλις το 30% των ιδιοκτητών της περιοχής προσήλθαν πέρσι στην πολεοδομία για να τακτοποιήσουν το θέμα τους: «Καλούμε τους ιδιοκτήτες της περιοχής του Πασακακίου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους που δεν κατάφεραν πέρυσι, να υποβάλλουν παρατηρήσεις αυτοί που υπέβαλαν, για δουν μήπως υπάρχουν σφάλματα επί της ανάρτησης και επί των δηλώσεων όπως τα έχει αντιληφθεί ο μελετητής. Μια μεγάλη ταλαιπωρία πολλών ετών δείχνει ότι φτάνει στο τέλος της. Θεωρούμε ότι η περιοχή θα απεγκλωβιστεί σημαντικά ώστε να αρχίσουν να γίνονται έργα αναβάθμισης.»

Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης του σχεδίου πόλεως εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρνιών και πρόεδρος της επιτροπής αγώνα για την διεκδίκηση του σχεδίου πόλεως, Μιχάλης Σχοινάς, τονίζοντας πως: «Πρέπει οι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των αρχών άμεσα για να προχωρήσει το σχέδιο. Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι θα υλοποιηθεί ποτέ γι’ αυτό η συμμετοχή ήταν μικρή πέρυσι». 

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, Χριστίνα Αποστολοπούλου, δήλωσε πως οι πολίτες μπορούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, να προσέρχονται στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης στην Σούδα από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ώστε να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και να καταθέσουν τυχόν απορίες ενώ και το πρωτόκολλο είναι ανοιχτό όλες τις ώρες για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις νέες δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Τα διαγράμματα και οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.chania.gr και ειδικότερα στον σύνδεσμο https://www.chania.gr/enimerosi/contests-proclamations-active/meletiefarmogisPasakakiPachiana2022.html. 

Παρατηρήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2821341215 (Χριστίνα Αποστολοπούλου), 2821341246 (Ελένη Μεταξάκη) και 2821341218 (Γεώργιος Βολάνης).

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook