Απάτη με σκευάσματα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακές παθήσεις καταγγέλλει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Απάτη με σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις και πωλούνται μέσω διαδικτύου καταγγέλλει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και εφιστά την προσοχή των πολιτών, να μην πέσουν θύματα.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναφέρει ότι στις διαφημίσεις απάτης των σκευασμάτων που αντιμετωπίζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις δημοσιεύονται και δήθεν συνεντεύξεις επιφανών μελών της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

«Εδώ και αρκετό καιρό διακινούνται στο διαδίκτυο συνεντεύξεις επιφανών μελών της επιστημονικής μας εταιρείας, μεταξύ άλλων και των καθηγητών Φούσα, Φιλιππάτου και Παρίση, που φέρονται σε δηλώσεις τους να προτρέπουν το κοινό στην ευεργετική χρήση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα διαφόρων σκευασμάτων.

Οι συνεντεύξεις αυτές είναι ψευδείς και τα μέλη μας ουδέποτε έχουν θέσει το επιστημονικό τους κύρος στην υπηρεσία προώθησης κάποιου προϊόντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΕ.

Επειδή οι διαφημίσεις προτρέπουν τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα για την υγεία τους και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα για τη δημόσια υγεία, η ΕΚΕ υπενθυμίζει ότι μόνο ο θεράπων καρδιολόγος είναι αυτός που θα συστήσει την κατάλληλη για τον ασθενή θεραπευτική αγωγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ