Απαλλαγή από το ΦΠΑ των τιμολογίων της… Thomas Cook ζητούν ξενοδόχοι στην Κρήτη

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρθηκε στο ζήτημα της μη καταβολής ΦΠΑ από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όσον αφορά στις διαπιστωμένες οφειλές που σχετίζονται από τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook .

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Ένωσης αναφέρει:

“Σε μια χρονιά που τα χτυπήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, επανερχόμαστε στο θέμα της μη καταβολής ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα υπόλοιπα από τη χρεωκοπία του Thomas Cook. Αποτελεί ζήτημα που εξ αρχής είχαμε επισημάνει και τώρα, στη λήξη της προθεσμίας παράτασης της καταβολής του ΦΠΑ, επανερχόμαστε.

Με νέο δεδομένο ότι δεν έχουμε λειτουργήσει ακόμη, μετά και την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων ως και την 1/7/2020, η καταβολή του ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα τιμολόγια του Thomas Cook, φαντάζει αδύνατη, αφού ούτε η ρευστότητα υπάρχει, αλλά και συνιστά πρωτοφανή αδικία να καταβάλεις φόρο για εργασία που δεν υλοποίησες και για την οποία δεν πληρώθηκες.

Σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το δίκιο αίτημα του κλάδου για τη μη καταβολή ΦΠΑ σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια από τον Thomas cook“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ