Aντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ στην Πάτρα: Θέμα ημερών οι καταθέσεις από το Ανθρωποκτονιών – Θα κληθούν 20 μάρτυρες

aντίστροφη-μέτρηση-για-το-θρίλερ-στην-π-1376193

Στάση αναμονής κρατούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Και αυτό διότι χρειάζονται ακόμα αρκετές ημέρες για να φτάσουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, του παιδιού που έχασε χρονικά τελευταίο τη ζωή του από απροσδιόριστα αίτια.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τη νεκροψία-νεκροτομή, εκτιμάται ότι θα «φωτίσουν» τα αίτια θανάτου του παιδιού. Θα δώσουν δηλαδή καθαρή εικόνα στο ερώτημα εάν έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή όχι.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η τοξικολογική εξέταση θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη είναι αναληθείς. «Χρειάζεται να περιμένουμε τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα για την τοξικολογική και πολύ περισσότερο καιρό για την ιστολογική.

Και όλες αυτές οι εξετάσεις σημειώνεται ότι αφορούν στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Δεν αφορούν στα δύο αδέλφια που έφυγαν από τη ζωή πριν από την 9χρονη», εξηγούν αρμόδιες πηγές.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα ο κύκλος καταθέσεων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι αυτό είναι θέμα ημερών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους που συνδέονται με την υπόθεση και μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα. Κυρίως ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και ιατροδικαστές. Πρόκειται για ανθρώπους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών αλλά και για πρόσωπα που είχαν εικόνα για τη νοσηλεία των παιδιών σε νοσοκομεία.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη της υπόθεσης και όσον αφορά στους θανάτους των αδελφών της. Επίσης, στο επόμενο στάδιο των ερευνών θα κριθεί εάν πρέπει να γίνει ή όχι κάποια εκταφή», προσθέτει αρμόδια πηγή.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι «μπορεί ακόμα να μην έχουν ληφθεί κρίσιμες καταθέσεις μαρτύρων, ωστόσο, υπάρχει εικόνα για διάφορα περιστατικά που αφορούν στους θανάτους των παιδιών.

Τα περιστατικά αυτά από μόνα τους, εντούτοις, δε μπορούν να οδηγήσουν σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν στην Αστυνομία μία έρευνα αυτής της φύσης και όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά, με υπομονή και ακρίβεια».

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook