Κρήτη | «Αντάρτικο» από αρχές και γονείς στο Παλαίκαστρο – Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού

κρήτη-αντάρτικο-από-αρχές-και-γονεί-1134364

Την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία έχουν πάρει αρχές και κάτοικοι στο Παλαίκαστρο Σητείας, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης κορονοϊού που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και παρά τις εντολές της κυβέρνησης.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Δημοτικό Σχολείο, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων δεν θα υποδεχθούν παιδιά, με την πλειοψηφία να έχει συμφωνήσει στην άτυπη προτροπή υπό τον φόβο νέας «έκρηξης» της πανδημίας στην περιοχή.

Όπως επισήμανε, ωστόσο, ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, στο zarpanews.gr , το υπουργείο ήταν αρνητικό σε σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας μάλιστα οτι… κινδυνεύουν να διωχθούν και για παράπτωμα. Ωστόσο, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν τα μέτρα προστασίας που προτάσσει η κυβέρνηση, αφού η νέα πρόταση για περιορισμό της εξάπλωσης στα σχολεία είναι… να ανοίγουν τα παράθυρα για 10 λεπτά ώστε να αεριστεί ο χώρος.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο κόσμος θορυβήθηκε από την εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα να τηρεί πιστά τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, με τα κρούσματα να περιορίζονται τις τελευταίες ημέρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook