«Αναδίπλωση» από τον δήμαρχο Καλαμάτας: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματά εδώ

αναδίπλωση-από-τον-δήμαρχο-καλαμάτ-852319

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στις δηλώσεις του για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, μετά τον θάνατο του 53χρονου οπερατέρ, τονίζοντας ότι «αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, το έθιμο δεν θα συνεχιστεί».

Ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε το έθιμο ημινόμιμο και τόνισε ότι «κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την κατάσταση». Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν θα ξαναβρεθεί στη θέση του δημάρχου, καθώς είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Εάν δεν αλλάξουν όλα, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έθιμο» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεδωρακάκη «το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά του ίδιου, δεν του αρέσουν αυτά του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου και αυτό είναι το στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα, ενώ υποστήριξε πως ως δήμαρχος απευθύνθηκε στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκας είχε δηλώσει μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο, ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Τρεις μέρες πριν το θανατηφόρο ατύχημα έλεγε ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, δήλωσε on camera ότι δεν έχει καμία σχέση και αρμοδιότητα για τα μέτρα ασφάλειας του σαϊτοπολέμου. Αυτό ακριβώς το θέμα είχε θίξει μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Νίκας, έχοντας δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου τον κ. Μπασακίδη. Ο Δήμαρχος της πόλης είχε πει τρεις μέρες πριν, στις 25/4, ότι ο δήμος είχε πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας.

«Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα μαζί με τους σαϊτομάχους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας {…} Εκεί θα είναι η δημοτική αστυνομία και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να είναι όλα καλά», είχε πει.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook