Άμστερνταμ: Χάος σε αεροδρόμιο από λάθος συναγερμό του πιλότου | Photos

άμστερνταμ-χάος-σε-αεροδρόμιο-από-λάθ-949684

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις άνδρες οι οποίοι κρατώντας μαχαίρια προσπάθησαν να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Air Europa με προορισμό την Μαδρίτη.

Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση του αεροδρομίου έκανε λόγο για «σοβαρό συμβάν» το οποίο «θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον πληθυσμό», σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Ανακοίνωση για λήξη συναγερμού

Τελικά σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας «όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και εκτός αεροσκάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται». Μάλιστα όπως διευκρινίστηκε ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλα ομηρείας και απαγωγών χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ειδικότερα, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ «σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό».

«Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα», ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook