Ακόμα υποφέρουν σκυλιά στα Χανιά – Νέα βαρελόσκυλα εντοπίστηκαν στο Ακρωτήρι – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε για άλλη μια φορά ο “κηδεμόνας ” σκύλων στο Χορδάκι Ακρωτηρίου.

Χρόνια τώρα ο σύλλογος “Η Προστασία των Ζώων” ασχολείται με περιστατικά βαριάς παθητικής κακοποίησης σκύλων από το συγκεκριμένο άτομο, ενώ πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες που μας έχουν γίνει από τουρίστες και περιπατητές.

Δεκάδες ζώα – τα οποία είναι πλέον γνωστά ως τα “βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια“- βρίσκονται συνέχεια αλυσοδεμένα σε ερημικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, χωρίς φαγητό και νερό, γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, με αυτιά φαγωμένα από τις μύγες και υπομένουν στωικά τη μοίρα τους και όλα έχουν τον ίδιο κηδεμόνα ή μέλος της οικογένειας αυτού.

Το Φεβρουάριο του 2019,εκδικάστηκε μία από τις υποθέσεις, όπου του ορίστηκε ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πέρυσι το καλοκαίρι, σε καταγγελία συμπολίτη μας, καθώς βρέθηκαν άλλοι δύο αλυσοδεμένοι σκύλοι σε άθλιες συνθήκες, αυτοί παραχωρήθηκαν από τον κηδεμόνα και υιοθετήθηκαν.

Πριν λίγο καιρό έλαβαν νέες καταγγελίες για την ύπαρξη νέων σκύλων στο παλιό λατομείο της περιοχής.

Δύο εθελόντριες του συλλόγου μετέβησαν στο σημείο για αυτοψία και εντόπισαν ένα σκύλο με φαγωμένα αυτιά σε άθλιες συνθήκες, οπότε κατέθεσαν εκ νέου αναφορά στην αστυνομία.

Εχθές, κλιμάκιο του ΑΤ Χανίων, υπό την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων Γ. Μαστραντωνάκη, μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τρεις σκύλους στο λατομείο, ενώ σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν άλλοι δύο σκύλοι σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει απτόητος την κακοποίηση των ζώων του-παρόλο που έχει καταδικαστεί.

Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: animalscare.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ