Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς | Θέλουν να περάσουν τα σύνορα | Video

άγρια-επεισόδια-ανάμεσα-σε-πρόσφυγες-839729

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στα Διαβατά, έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής. Από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται έξω από τη δομή επιχείρησαν νωρίτερα να φύγουν και να φτάσουν στην Ειδομένη. Έχοντας ανάψει φωτιές, άνδρες και γυναίκες επιχείρησαν να κινηθούν προς τη Συμμαχική Οδό, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις του έφραξαν το δρόμο.

Δείτε τις εικόνες της μεγάλης έντασης, που σημειώθηκε πριν από λίγο, από το δελτίο του ΣΚΑΪ:

Δείτε κι άλλες εικόνες από την ένταση που εκδηλώθηκε πριν από λίγο. Μία γυναίκα, διακρίνεται να έχει πέσει στο έδαφος…Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία και ποιος ξεσήκωσε τους πρόσφυγες να πάνε στα Διαβατα, όπου μάλιστα έχουν ταξιδέψει άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.

Γεροβασίλη: Δε θα τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά

«Δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης».

Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα μέσω Ειδομένης, αλλά και για αυτούς που κάνουν κατάληψη στον σταθμό Λαρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ, life-events

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook