«Αγγελία» ντροπής – Πουλάνε τιγράκια με 2.300 ευρώ

αγγελία-ντροπής-πουλάνε-τιγράκια-1657822

Η εγκατάλειψη της μικρής λευκής τίγρη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έφερε με έναν εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα του λαθρεμπορίου εξωτικών και άγριων ζώων.

Πώς έφτασε αυτό το τιγράκι στην Ελλάδα, παρά την αυστηρή νομοθεσία; Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εκτίμησαν ότι κάποιος κάτοικος της Αθήνας (που πιθανότατα ζει σε μονοκατοικία σε κάποιο προάστιο) πλήρωσε αδρά κάποιο κύκλωμα για να πάρει αυτό το συμπαθέστατο τιγράκι στο σπίτι του. Όταν κατάλαβε ότι δε μπορεί να το μεγαλώσει, τότε το εγκατέλειψε στα Σπάτα. Μια εξαιρετικά πιθανή εκδοχή είναι η παραγγελία της τίγρης να έγινε μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς υπάρχουν ιστοσελίδες στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες που διαθέτουν προς πώληση εξωτικά ζώα.

Το iEidiseis αποκαλύπτει μία από αυτές τις ιστοσελίδες, που περιγράφουν τα ζωάκια σαν να είναι «προϊόντα». Οι διαχειριστές της σελίδας, οι οποίοι αναφέρουν ότι η έδρα τους είναι στην Αμερική, έχουν αναρτήσει δεκάδες αγγελίες με ζώα. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά. Όπως λένε, εγγυώνται ότι ο πελάτης θα παραλάβει το ζώο που θα αγοράσει σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και εάν βρίσκεται.

Τα τιγράκια, όπως αυτό που βρέθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πωλούνται έναντι 2.300 δολαρίων. Τα κουτάβια jaguar έναντι 1.450 δολαρίων. Ο βόας έναντι 390 δολαρίων. Η μαϊμού-αράχνη (είδος που απειλείται με εξαφάνιση) έναντι 5.000 δολαρίων.

Η ιστοσελίδα διαθέτει live chat για τους ενδιαφερόμενους πελάτες. Στέλνοντας μήνυμα και ρωτώντας εάν γίνονται αποστολές στην Ελλάδα, πήραμε την παρακάτω απάντηση: «Κάνουμε αποστολές ζώων σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να σας στείλουμε το ζώο στη διεύθυνσή σας στην Ελλάδα».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook