Αγανακτισμένοι οι λιμενικοί της Ανατολικής Κρήτης – Μετακινούνται σε άλλα νησιά και κοιμούνται μέσα στο σκάφος

αγανακτισμένοι-οι-λιμενικοί-της-ανατ-1491730

Αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των λιμενικών της Ανατολικής Κρήτης με φόντο τις μετακινήσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως είπε μιλώντας στο ekriti.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης, αυτή την περίοδο έχουν μετακινηθεί λιμενικοί από το Ηράκλειο τον Άγιο Νικόλαο τη Σητεία και την Ιεράπετρα σε νησιά όπως τη Νάξο τη Λέρο τη Λέσβο και άλλα.

Το μεγάλο πρόβλημα εκτός του ότι τα στελέχη αυτά αφήνουν κενή τη θέση τους στην Κρήτη, έχει να κάνει με την αποζημίωση την οποία λαμβάνουν για διατροφή και για διανυκτέρευση.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, οι συνάδελφοί του λαμβάνουν τα ίδια οδοιπορικά εδώ και 7 χρόνια. Την ίδια ώρα, η αποζημίωση για διατροφή εκτός έδρας ανέρχεται στο ποσό των 29,35 ευρώ ενώ για διανυκτέρευση το ποσό ανέρχεται στα 30,22 ευρώ και 42 ευρώ από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σφακιανάκη πολλές φορές τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για τους λιμενικούς για να διανυκτερεύσουν σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου καθώς είναι ελάχιστα και πολλές φορές οι συνάδελφοί έχουν αναγκαστεί να κοιμηθούν στο σκάφος, όπως συμβαίνει και τώρα στη Ρόδο.

Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε πως αυτό που ζητούν είναι το 60 – 40. Εξήντα ευρώ αποζημίωση για διανυκτέρευση και σαράντα για διατροφή. «Ας σταματήσει η πολιτεία να μας αντιμετωπίζει ως πολίτες 3ης κατηγορίας» καταλήγει ο κ. Σφακιανάκης.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook