Αγανάκτησε ο Εμπορικός Σύλλογος με την απόρριψη του υδατοδρομίου: «Η αναπτυξιακή προοπτική των Χανίων παραμερίζεται ξανά»

Έντονα αντέδρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στην απόφαση να απορριφθεί η δημιουργία υδατοδρομίου στη Σούδα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι με αυτή την απόφαση το υπουργείο παραμερίζει για μια ακόμη φορά μια ευκαιρία ανάπτυξης της περιοχής των Χανίων.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση τους:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα σε έγκριτο οικονομικό website την απόρριψη από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών του σχεδίου για υδατοδρόμιο στην περιοχή της Σούδας, δείτε ΕΔΩ. Μιας περιοχής που αποτελεί κατά κοινή ομολογία το ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

Η αιτιολογία από πλευράς Υπουργείου και πάντα με βάση το έγκριτο δημοσίευμα κρίνετε τουλάχιστον απαράδεκτη. Απορρίφθηκε λοιπόν η αίτηση για υδατοδρόμιο στη Σούδα “λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων δημιουργίας επισφαλών καταστάσεων από τη δρομολόγηση υδροπλάνων, με συνέπεια τη δυσχέρεια της εναέριας κυκλοφορίας των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής” όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η αναπτυξιακή προοπτική των Χανίων παραμερίζεται με πρόσχημα «στρατιωτικούς» σκοπούς. Τα Χανιά με τη Σούδα μένουν έξω από ένα έργο ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Νομού.

Καλούμε όλους τους φορείς να παρέμβουν, καλούμε τους βουλευτές του Νομού, και την Αντιπεριφέρεια να πάρουν θέση και τον Υπουργό να αλλάξει γνώμη και να προωθήσει άμεσα τα σχέδια για υδατοδρόμιο στη Σούδα που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας.

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων θα είμαστε παρόντες να παρεμβαίνουμε σε αναπτυξιακές δράσεις όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν.»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ