9 λόγοι που ο πρώην σου έχει εξαφανιστεί από τα social media

9-λόγοι-που-ο-πρώην-σου-έχει-εξαφανιστεί-1549001

Θέλει να σε κάνει να κολλήσεις ή αδιαφορεί πλήρως;

Γιατί εξαφανίστηκε ο πρώην σου από τα social media; Αν χωρίσατε πρόσφατα, πιθανότατα περιμένεις πως θα συνεχίσεις να βλέπεις τις δραστηριότητές του όταν κάνεις scroll στα κοινωνικής δικτύωσης. Σε τελική ανάλυση, αν θέλατε να παραμείνετε φίλοι ή ενδεχομένως να είστε ξανά μαζί, θα κρατούσατε κανονική επαφή και δεν θα περίμενες να μάθεις τα νέα του από τα social.

Αλλά αυτό που προκαλεί σύγχυση (και ίσως πληγώνει) είναι όταν ο πρώην σου εξαφανίστηκε ξαφνικά από το feed σου. Είτε σε έχει μπλοκάρει είτε μόλις σταμάτησε να δημοσιεύει οτιδήποτε, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί ο πρώην σου αποφάσισε να εξαφανιστεί εντελώς. Αλήθεια, τι συμβαίνει;

#1: Προσπαθεί να προχωρήσει

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων – ο πρώην εξαφανίστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή θέλει να προχωρήσει. Για μερικούς ανθρώπους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια συνεχής υπενθύμιση του παρελθόντος. Κάθε φορά που συνδέονται, βλέπουν φωτογραφίες και δημοσιεύσεις από τότε που ήταν ακόμα μαζί με τους πρώην τους. Και κάθε φορά που βλέπουν αυτές τις υπενθυμίσεις κάνουν βήματα πίσω. Έτσι, κάνοντας μία παύση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να ξεχάσουν το παρελθόν και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Είναι ένας κατανοητός λόγος, επομένως δεν πρέπει να αισθάνεσαι αρνητικά γι’ αυτό ούτε να σε επηρεάζει.

#2: Χρειάζεται λίγο χρόνο μακριά από τα πάντα

Μετά από ένα χωρισμό, μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται λίγο χρόνο μακριά από τα πάντα. Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα μεγάλο μέρος αυτών των πάντων. Το να βλέπει κανείς φωτογραφίες ευτυχισμένων ζευγαριών και να ακούει για τις σχέσεις άλλων ανθρώπων μπορεί να είναι δύσκολο και πόσω μάλλον σε κάποιον που έχει μόλις χωρίσει. Έτσι, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα social media, ο πρώην σου αφιερώνει λίγο χρόνο στον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του. Μπορεί απλώς να θέλει χρόνο για να αποφασίσει αν θα προσπαθήσει επανασύνδεση, αν θέλει να είστε φίλοι ή αν αξίζει να κρατήσει επαφή μαζί σου.

#3: Προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψεις

Αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνεί μαζί σου πιο εύκολα σε περίπτωση που εσύ τον έχεις μπλοκάρει, τότε η ξαφνική εξαφάνιση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ο μοναδικός τρόπος για να σε κάνει να ζηλέψεις και να τραβήξει την προσοχή σου.

Γιατί να θέλει να σε κάνει να ζηλέψεις; Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι αισθάνεται προσβεβλημένος από τον χωρισμό ή το μπλοκ και πιστεύει ότι με το να σε κάνει να ζηλέψεις θα νιώσει αυτομάτως καλύτερα. Φυσικά, αν ο πρώην σου είναι πρόθυμος να σε πληγώσει με αυτό τον τρόπο, δεν αξίζει να τον παρακολουθείς και να θέλεις να μάθεις οποιοδήποτε νέο του.

#4: Δεν θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένη

Εάν ο πρώην σου εγκατέλειψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανότατα είναι επειδή δεν θέλει να σε βλέπει να περνάς καλά. Το να σε βλέπει να δημοσιεύεις φωτογραφίες σου με παρέες ή με τον νέο σου σύ6ντροφο ή το να βλέπει πόσο ευτυχισμένη είσαι μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Έτσι, προσπαθεί να μείνει μακριά από αυτόν τον πόνο εγκαταλείποντας τα social media.

#5: Νιώθει ενοχές για αυτό που έγινε

Ο πρώην σου εγκατέλειψε τα social media επειδή ένιωθε ενοχές που χώρισε μαζί σου; Εδώ είναι μερικά σημάδια που μπορεί αυτό να είναι ένα πιθανό σενάριο:

Ο λογαριασμός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προσωρινά «απενεργοποιημένος». Εάν ο πρώην σου θέλει απλώς να κάνει ένα διάλειμμα από τα social, θα ενεργοποιήσει ξανά τους λογαριασμούς του το πολύ σε μία εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, αν νιώθει ενοχές για τον χωρισμό, δεν θα επιστρέψει σύντομα διαδικτυακά.

Δημιουργεί νέο λογαριασμό με διαφορετικό όνομα. Αν μάθεις πως ο πρώην σου έχει άλλο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε αισθάνεται ένοχος που χωρίσατε και δεν θέλει να τον προσεγγίσεις και να τον βρεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο νέος λογαριασμός του είναι ιδιωτικός και δεν μπορείς να δεις καμία από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκανε unfriend/unfollow εσένα (και όλους τους άλλους). Ας υποθέσουμε ότι ο πρώην σου ξαφνικά δεν ακολουθεί ούτε εσένα αλλά ούτε και κοινούς σας γνωστούς. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό επειδή δεν θέλει με κανέναν τρόπο να θυμάται τι έχει συμβεί ανάμεσά σας αλλά ούτε και να του θυμίζει κανένας πράγματα για τα οποία μπορεί να μην αισθάνεται άνετα και για τα οποία δεν νιώθει περήφανος.

#6: Ντρέπεται για τον χωρισμό

Εάν παρατηρήσεις ότι ο λογαριασμός του πρώην σου δεν είναι πλέον ενεργός, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ντρέπεται για τον χωρισμό και δεν θέλει να το μάθει κανείς από τον περίγυρό του. Εάν το ένστικτό σου σού λέει ότι ο λόγος που απέχει είναι ότι δεν ήθελε να διαγράψει τις κοινές σας φωτογραφίες τότε το πιθανότερο είναι ότι έχεις δίκιο. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχετε πολλούς κοινούς φίλους. Ο πρώην σου μπορεί να δημιούργησε την προσδοκία ότι ήσασταν τέλειοι μαζί και ότι ήταν θέμα χρόνου να παντρευτείτε. Έτσι, νιώθει άβολα με το πώς θα ανακοινώσει σε όλους αυτούς πως τελικά αυτή η σχέση έληξε άδοξα. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, προτιμάει να κρυφτεί.

#7: Θέλει να τον προσεγγίσεις πρώτη

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν ο πρώην σου άφησε τα social media επειδή θέλει να τον κυνηγήσεις;

Ο λογαριασμός του έχει οριστεί πια ως ιδιωτικός. Αν ανακαλύψεις ότι η εξαφάνιση του πρώην σου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν τίποτε άλλο από το να ρυθμίσει τον λογαριασμό του σε ιδιωτικό, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν θέλει να ξέρεις τι κάνει. Το γεγονός πως δεν σε έχει μπλοκάρει και αφήνει το παράθυρο μηνύματος ανοιχτό, σημαίνει ότι ελπίζει ότι θα το προσέξεις και θα επικοινωνήσεις εσύ μαζί του.

Δεν σε έχει αποκλείσει από το κινητό του τηλέφωνο και από τις εφαρμογές Viber ή WhatsApp. Προβαίνοντας στην αποχή των social αλλά διατηρώντας άλλα apps ανοιχτά ξέρει ότι θα τον ψάξεις και πως θα αναρωτηθείς τι κάνει. Κατά κάποιο τρόπο, η εξαφάνισή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι υπέρ του και μία σιωπηλή δήλωση που κάνει τεράστιο θόρυβο πως υπάρχει και είναι εκεί.

#8: Δεν είναι ακόμα έτοιμος να αντιμετωπίσει τους φίλους και την οικογένειά του

Σε αυτή την περίπτωση, δεν θέλει να τον ρωτήσει κανείς δικός του άνθρωπος για εσένα ή για τον χωρισμό σας. Πιθανότατα θέλει να αποφύγει να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους. Και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Όλοι αξίζουν λίγη ιδιωτικότητα μετά από έναν χωρισμό, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται εξαφάνιση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σε αυτή την εκδοχή ενδέχεται να πιστεύει και σε επανασύνδεση.

#9: Προσπαθεί να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του

Αν ο πρώην σου άλλαξε ξαφνικά τις ρυθμίσεις απορρήτου, έτσι ώστε μόνο οι στενοί φίλοι του να μπορούν να βλέπουν τι δημοσιεύει, πιθανότατα είναι επειδή δεν θέλει να μαθαίνεις τίποτα για εκείνον. Θα μπορούσε να είναι μια εκδικητική συμπεριφορά ή μήπως προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα σχέση και δεν θέλει να περιπλέξει τα πράγματα; Είτε έτσι είτε αλλιώς, η νέα του αρχή δεν είναι δική σου δουλειά, οπότε είναι καλύτερο να μην ασχοληθείς καθόλου. Και ειδικότερα αν έχεις παρατηρήσει ότι έχει αφαιρέσει όλα τα tag από τις κοινές σας φωτογραφίες.

Τι πρέπει να κάνεις όταν ο πρώην σου εξαφανιστεί από τα social media;

Ας είμαστε ειλικρινείς: το έχουμε κάνει όλοι. Όλοι έχουμε περάσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός πρώην για να δούμε αν είναι ακόμα ελεύθερος και τι κάνει στη ζωή του. Το ίδιο έχουν κάνει και εκείνοι.

Και ενώ μπορεί να μας δίνει μια προσωρινή αίσθηση ικανοποίησης όταν βλέπουμε ότι δεν είναι και τόσο καλά αυτό δεν μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα μακροπρόθεσμα. Γιατί λοιπόν το κάνουμε;

Πρώτον, όταν βλέπουμε ότι ο πρώην μας ζηλεύει, μας κάνει να νιώθουμε καλά. Είναι ένας τρόπος να τον κάνουμε να πληρώσει επειδή μας πλήγωσε. Δεύτερον, είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους. Κάνοντάς τους να ζηλέψουν, προσπαθούμε υποσυνείδητα να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν τι χάνουν και ελπίζουμε να επιστρέψουν τρέχοντας σε εμάς. Και τέλος, είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε ακόμα ελκυστικοί και επιθυμητοί. Εξάλλου, αν ο πρώην μας ζηλεύει, σημαίνει ότι κάποιος άλλος μας βρίσκει αρκετά ελκυστικούς.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εξαφάνιση του πρώην από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας αφορά. Δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα το πώς νιώθουν για εμάς προσωπικά. Εάν τώρα εσύ δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις, προσπάθησε να μην τον τσεκάρεις, ώστε να σταματήσεις να βασανίζεσαι και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Εάν δεν μπορείς να αντισταθείς στην επιθυμία να τσεκάρεις τον πρώην σου, τότε δοκίμασε να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές:

  • Κάνε κι εσύ μπλοκ ή unfollow ή περιόρισε τον σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Προσπάθησε να διαγράψεις όλες τις κοινές διαδικτυακές σας αναμνήσεις στα social.
  • Σβήσε φωτογραφίες ή βίντεο ώστε να μην υπάρχει πουθενά.
  • Εστίασε στον εαυτό σου, κάνοντας δραστηριότητες εκτός social media και αποκτώντας νέες εμπειρίες.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μείνεις προσκολλημένη στο παρελθόν, σωστά;

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook