50 τόνοι σοκολατένια αβγά και κουνέλια σε «αναμονή» λόγω κορoνοϊού

50-τόνοι-σοκολατένια-αβγά-και-κουνέλια-σ-1021677

Τη στιγμή που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος, ένα ακόμη πρόβλημα έχει προκύψει για τα ζαχαροπλαστεία, που βλέπουν ότι δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα πασχαλινά τους γλυκά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πασχαλινά αβγά και κουνελάκια, που παραδοσιακά αγοράζουμε για τα παιδιά αυτή την εποχή και τα οποία οι ζαχαροπλάστες θεωρούν ότι μάλλον δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της συντεχνίας καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, εξήγησε πως τα σοκολατένια αβγά, όπως επίσης και τα υπόλοιπα σοκολατένια προϊόντα, ετοιμάζονται πολύ καιρό πριν από την πασχαλινή περίοδο για να φτάσουν εγκαίρως στις βιτρίνες και τα ράφια των ζαχαροπλαστείων. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα είναι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περί τους 50 τόνους σοκολατένια αβγά και κουνέλα σε αναμονή.

«Είμαστε σε κατάσταση δύσκολη. Τα γλυκά μας είναι “πικρά” με τα όσα συμβαίνουν. Τέτοια εποχή πέρυσι είχαμε βάλει τα καλά μας και ήμασταν έτοιμοι για να “γοητεύσουμε” με τις γλυκές δημιουργίες τον κόσμο. Φέτος ζούμε κάτι άλλο! Ειδικά με τα σοκολατένια πασχαλινά είδη, τα οποία δεν είναι όπως τα τσουρέκια που παρασκευάζονται τις τελευταίες ημέρες πριν από την Ανάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ζαχαροπλάστες επισημαίνουν πως η περίοδος του Πάσχα είναι από τις δυνατές αγοραστικά για τον κλάδο τους, καθώς στη διάρκειά της η εμπορική κίνηση είναι μεγάλη. «Οι καταστηματάρχες παίρνουν, χάρη σ’ αυτή, μεγάλη “ανάσα” και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν πολλαπλές υποχρεώσεις. Τώρα, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, γεγονός που δημιουργεί και μια αλυσίδα οικονομικής δυσπραγίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως οι πωλήσεις στα ζαχαροπλαστεία έχουν μειωθεί, γενικά, κατά 70%.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook