5 χρήσιμα κόλπα για το καθάρισμα μικρών χώρων

5-χρήσιμα-κόλπα-για-το-καθάρισμα-μικρών-1636062

Οι μικροί χώροι είναι πιο εύκολοι στο καθάρισμα, σωστά; Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και πως ακόμα και τα πολύ μικρά σπίτια έχουν τις δικές τους προκλήσεις.

Επειδή στα μικρά σπίτια αξιοποιείται κάθε εκατοστό, οι επιφάνειές τους είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ακαταστασία. Αυτό ισχύει και για τα αντικείμενα που δεν έχουν επιστρέψει στη θέση τους – μπορούν εύκολα να κάνουν έναν χώρο άνω κάτω. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις και να διατηρήσετε τον μικρό σας χώρο καθαρό!

Επενδύστε σε μία καλή ηλεκτρική σκούπα

Για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει σπιθαμή σκόνης στο σπίτι σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε μία καλή ηλεκτρική σκούπα. Οι φθηνές ηλεκτρικές σκούπες δεν θα σας προσφέρουν την ισχύ που χρειάζεστε και πάντα κάτι θα μένει… πίσω.

Δημιουργήστε μια πρακτική ρουτίνα

Ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να γίνει ακατάστατο μέσα σε λίγα λεπτά – ακόμα και αν ένα μόνο αντικείμενο φύγει από τη θέση του γίνεται ιδιαίτερα ορατό. Δημιουργήστε λοιπόν μια ρουτίνα για να είναι όλα πάντα όσο πιο τακτοποιημένα γίνεται. Ξεκινήστε από το κρεβάτι και εξασφαλίστε ότι κάθε πρωί θα είναι στρωμένο. Έπειτα εφαρμόστε μία ρουτίνα και για άλλα πράγματα του σπιτιού.

Μην αναζητάτε την τελειότητα

Μπορεί να μην χρειάζεστε πολλές ώρες για να καθαρίσετε έναν μικρό χώρο. Επειδή όμως έχετε λιγότερα να καθαρίσετε δεν σημαίνει πως καθαρίζετε… λιγότερο. Όσο και να καθαρίσετε πάντως πάντα θα υπάρχουν μικρές ατέλειες που θα σας έχουν ξεφύγει. Μην αναζητάτε, λοιπόν, την τελειότητα αν θέλετε είστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Κάντε από λίγο κάθε μέρα

Ένα μικρό σπίτι βρομίζει πολύ πιο εύκολα από ένα μεγάλο (σκόνη, κατοικίδια, βρομιά κλπ). Η αλήθεια είναι πως η ακαταστασία μπορεί να φτάσει σε… άλλο επίπεδο πολύ εύκολα, αν δεν κάνετε κάτι κάθε μέρα για να το διατηρήσετε τακτοποιημένο. Μην αφήνετε πράγματα λοιπόν στην κουζίνα σας, βάλτε τα αντικείμενα στη θέση τους, στρώστε το κρεβάτι, καθαρίστε το coffee table. Καθημερινά.

Εξασφαλίστε πως όλα έχουν βρει τη θέση τους

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρείτε τον μικρό σας χώρο πάντα τακτοποιημένο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή συνήθεια: κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάτι επιστρέψτε το στη θέση του!

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook