15χρονοι μαθητές λήστεψαν με σουγιά μικρότερο παιδί για… 5 ευρώ – Στο αυτόφωρο και οι γονείς

15χρονοι-μαθητές-λήστεψαν-με-σουγιά-μικ-1324625

Ένα θλιβερό περιστατικό νεανικής παραβατικότητας που αποτυπώνει την αγριότητα στις σχέσεις μεταξύ ανηλίκων συγκλονίζει τα Ιωάννινα.

Δύο 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος ενός μαθητή της Β’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες προσέγγισαν το θύμα το πρωί της Τετάρτης. Τότε, ο ένας από τους 15χρονους, προτάσσοντας έναν σουγιά, απαίτησε και αφαίρεσε από το παιδί το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.

Η τσάντα της συμμαθήτριας ως «κρυψώνα»

Η υπόθεση παίρνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις από τον τρόπο που οι δράστες επιχείρησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Μετά τη ληστεία, ο ένας από τους κατηγορούμενους έδωσε τον σουγιά (μήκους 16 εκατοστών) σε μια ανήλικη κοπέλα, ζητώντας της να τον φυλάξει στη σχολική της τσάντα.

Η ανήλικη, που σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε ιδέα για το τι είχε προηγηθεί, παρέδωσε αργότερα το όπλο στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων.

Στο αυτόφωρο και οι γονείς

Η αστυνομία δεν περιορίστηκε στους ανήλικους δράστες, αλλά προχώρησε και στη σύλληψη των γονέων τους με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Οι 15χρονοι μαθητές οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα βίαιων συμβάντων μεταξύ ανηλίκων στην περιοχή, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πηγή:epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook