Χανιά | Συνεχίζεται η διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης του Δήμου

χανιά-συνεχίζεται-η-διαβούλευση-για-τ-214576

vamvoukas_perrakis11feb15

Μέχρι την Κυριακή 1η Μαρτίου, οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων των Χανίων μπορούν να καταθέτουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, για το σχέδιο δράσης του Δήμου για την επόμενη πενταετία, το οποίο είναι υπό κατάρτιση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ο Δήμαρχος παρουσίασε το «αρχικό σχέδιο για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων» που έχει προκύψει όπως είπε, μέσα από «ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους φορείς, τις τοπικές κοινότητες, τα συμβούλια, τις κοινωνίες και τους πολίτες». Το σχέδιο, καθορίζει το όραμα της δημοτικής Αρχής για την επόμενη πενταετία: «Είναι έναςοδικός χάρτης του Δήμου μας για την επόμενη 5ετία», «ένα δυναμικό κείμενο που θα ανανεώνεται ανάλογα με τις νέες ανάγκες και τις συνθήκες που πιθανώς θα προκύψουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας ζητώντας από τις παρατάξεις συνεργασία, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το σχέδιο, διαρθρώνεται γύρω από τους εξής άξονες:  Περιβάλλον και ποιότητα ζωής, κοινωνική πολιτική, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός, τοπική οικονομία και απασχόληση και βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό αναμένεται να γίνει σε 20 περίπου μέρες, ώστε, στη συνέχεια, το τελικό κείμενο να δοθεί στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Σε συνέχεια της συζήτησης, σήμερα, από τον Δήμο Χανίων, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο Δήμος Χανίων, -σύμφωνα με την Υ.Α. 41179/23-10-2014 (ΦΕΚ Β 2970 2014) «Περιεχόμενο δομή Πενταετών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των ΟΤΑ 2014- 2019 (ΑΔΑ Ω2ΛΒΝ-Σ4Α)» και την υπ. Αριθμ. 76/2015 (7Θ6ΑΩΗ5-ΟΜΡ) Απόφαση του Δ.Σ. Χανίων- θέτει σε δημοσιά διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019.

Στο εν λόγω Σχέδιο:

α. αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής ενότητας του Ο.Τ.Α, τα χαρακτηριστικά του ίδιου του Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων του, ως οργανισμών και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση,

β. διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή του Ο.Τ.Α. και οι κατευθυντήριες αρχές, που πρέπει να διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του και τον τρόπο διοίκησης των τοπικών υποθέσεων και

γ. προσδιορίζεται η στρατηγική του Ο.Τ.Α, προκειμένου να επιτευχθεί το όραμά του.

Ο ρόλος των Ο.Τ.Α. δεν περιορίζεται πλέον μονάχα στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά επεκτείνεται και ως θεσμός πολιτικός, κοινωνικός και αναπτυξιακός. Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της λειτουργίας των ΟΤΑ είναι αναγκαία η ανάπτυξη – στο εσωτερικό τους – ενός μηχανισμού προγραμματισμού, ο οποίος εκφράζεται μέσα από τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος και αποσκοπεί στην εισαγωγή μόνιμων εσωτερικών διαδικασιών και συστημάτων προγραμματισμού στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Σχόλια, παρατηρήσεις, επισημάνσεις αλλά και συγκεκριμένες δράσεις, που επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στο Στρατηγικό Σχέδιο μπορείτε να τα αποστείλετε, μέχρι την Κυριακή 1/3/2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] »

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook