Χανιά | Πληρώνει αλλά δεν εισπράττει ο Δήμος από τις παραλίες

χανιά-πληρώνει-αλλά-δεν-εισπράττει-ο-δ-670356

Μόλις ένα 10% των εξόδων του εισπράττει ο Δήμος Χανίων από την διαχείριση των παραλιών αφού επωμίζεται εξολοκλήρου τις διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες για καθαριότητα και ναυαγοσωστική κάλυψη ενώ έχει… «συνέταιρο» στα κέρδη το ελληνικό δημόσιο που λαμβάνει το 50% από τα έσοδα των δημοπρασιών για τα ομπρελοκαθίσματα.

Μάλιστα πέρυσι, τα έσοδα ήταν ακόμη λιγότερα αφού η πρώην κτηματική υπηρεσία κράτησε για απευθείας ηλεκτρονική δημοπράτηση τις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων, μια διαδικασία που δεν έγινε ποτέ και πιθανότατα να μην γίνει ούτε φέτος.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μελέτη της ναυαγοσωστικής κάλυψης με κοστολόγιο περίπου 339.000 ευρώ, αυξημένο κατά 80.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι! Ο λόγος της αύξησης είναι ότι  άλλαξε η νομοθεσία, προβλέποντας περισσότερες αρμοδιότητες για την εταιρεία που θα αναλάβει την κάλυψη, η οποία πρέπει να διαθέτει ιδιόκτητους πύργους για τις 21 παραλίες και μία μεγάλη λέμβο στα 200 μέτρα για κάλυψη στην ανοικτή θάλασσα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος οικονομικών, Μιχάλη Βλαχάκη, το συνολικό κόστος με τη συντήρηση στις τουαλέτες και την καθαριότητα θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ενώ τα έσοδα μετά βίας θα φτάσουν τις 50.000 ευρώ εάν όντως δεν προχωρήσει και φέτος η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα «φιλέτα» των Χανίων που έχουν φτάσει ακόμα και στα 70.000 ευρώ για συγκεκριμένες θέσεις.

«Βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σωστές παραλίες και σωστή ναυαγοσωστική κάλυψη αφού η ανθρώπινη ζωή δεν εκτιμάται με χρήμα» σχολίασε ο κ. Βλαχάκης.

zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Πληρώνει αλλά δεν εισπράττει ο Δήμος από τις παραλίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook