Χανιά | Ο Κοντονής στις φυλακές της Αγιάς μοίρασε διπλώματα στους κρατούμενους | Photos+Video

χανιά-ο-κοντονής-στις-φυλακές-της-αγιά-694101

Σε ένα κλίμα αλλιώτικο από ότι έχει στο μυαλό του κανείς όταν ακούει «φυλακή», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων (ΚΡΗΤΗ-1), παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, η απονομή διπλωμάτων κατάρτισης στους  κρατούμενους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαγειρικής του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το ΚΕΚ Λαμίας.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Χανιώτη Ευτύχη Φυτράκη, τους βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, στελέχη του Υπουργείου και τοπικών φορέων, ο κ. Κοντονής συμμετείχε στην απονομή των διπλωμάτων στους συμμετέχοντες κρατούμενους, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τις λιχουδιές και τα παρασκευάσματα που είχαν ετοιμάσει.

Ο υπουργός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση στην εικόνα των φυλακών που ενισχύεται από τέτοια προγράμματα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα έχει επαινεθεί πολλάκις από διεθνής οργανισμούς.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες μίλησαν για την μοναδική εμπειρία τους μέσα από τα κάγκελα, στο πρόγραμμα που όπως τόνισαν βοηθάει εκτός των άλλων στην αξιοποίηση του χρόνου της θητείας τους:

 

Ενίσχυση του προσωπικού και στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς

Ο κ. Κοντονής βρέθηκε νωρίτερα και στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς όπου παρατήρησε τις δημιουργίες των φυλακισμένων και σχολίσε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που «η αγροτική φυλακή στην Αγιά αποτελούν υπόδειγμα φυλακής και μάλιστα οι εργασίες και δράσεις των κρατουμένων αποφέρουν κέρδη στη φυλακή, ενώ αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργούνται αγροτικές φυλακές και τόνισε ότι το προσωπικό του αγροτικού καταστήματος κράτησης θα ενισχυθεί».

Ο υπουργός βρέθηκε και με έναν από τους κρατούμενους που του εκμυστηρεύτηκε πως έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν και δεν θέλησε να κάνει κουβέντα γιαυτό, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πως «βγαίνοντας από την φυλακή, αυτός ο άνθρωπος θα είναι χρήσιμος στην οικογένειά του και την κοινωνία».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ο Κοντονής στις φυλακές της Αγιάς μοίρασε διπλώματα στους κρατούμενους | Photos+Video

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook